Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predlaže se niz mjera

Ministrica Vučković nakon sjednice Vlade: "Osiguravaju se robne rezerve"

Marija Vučković
Marija Vučković Foto: DNEVNIK.hr
Nakon sjednice Vlade javnosti se obratila ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Ministrica kaže da se osiguravaju robne rezerve. "Hrvatska je vrlo aktivna na međunarodnoj razini te predlaže niz mjera Europskoj komisiji", kazala je i dodala kako se ovih dana očekuje odgovor o sigurnosti hrane.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat protiv Rusije Poljska će pomoći Ukrajini da vrati vojno sposobne muškarce: "Čine sve kako bi poslali vojnike na bojište" Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta"

Što se tiče ribara - za njih je spremno 75 milijuna kuna pomoći, kazala je.

Sukob u Ukrajini prijeti globalnoj proizvodnji žitarica, opskrbi jestivim uljima i izvozu gnojiva, uzrokujući velik rast cijena osnovnih prehrambenih proizvoda koji se događa i na energetskim tržištima.

Ministrica Vučković u Dnevniku Nove TV prije nekoliko dana kazala je kako će poremećaji utjecati i na nas, s obzirom na to da Europska unija uvozi otprilike četvrtinu žitarica i uljarica s područja Ukrajine i Rusije.

"U ovom trenutku mi pšenice i kukuruza imamo, imamo i drugih sirovina, imali smo prvo neformalno vijeće putem videolinka, jer ovakva kriza i katastrofa traže reakciju na nadnacionalnoj razini, razini Europske unije i takva će reakcija i biti", rekla je ministrica poljoprivrede.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene