Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dosad je izgrađeno pet stubišta u moru, a radovi bi trebali biti završeni do kraja listopada ove godine, doznaje se u Hrvatskim cestama (HC).


Izgradnja mosta u Trogiru, kojim će se spojiti kopno s otokom Čiovom, teče po planu i dosad je izgrađeno pet stubišta u moru, a radovi bi trebali biti završeni do kraja listopada ove godine, doznaje se u Hrvatskim cestama (HC).

Vezani članci Kiril Petkov Dobre vijesti za Sjevernu Makedoniju: Bugarski parlament izglasao ukidanje veta za pregovore s EU-om Ursula von der Leyen, Volodimir Zelenski Oduševljenje u Ukrajini nakon priznavanja statusa kandidata, Ivana Petrović iz Bruxellesa: "To je očekivano"

Vrijednost projekta izgradnje mosta kopno - otok Čiovo, po podatcima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, jest oko 207,9 milijuna kuna, a iz fondova Europske unije (EU) sufinanciran je sa 176,7 milijuna kuna.

"Ovaj most će biti 25 metara iznad morske površine, imat će 13 stubišta u moru, od kojih je pet izgrađeno, a za dva su u tijeku završni radovi", rekla je u četvrtak glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

Objasnila je kako će most imati i dva upornjaka na kopnu, jedan na strani Trogira, a drugi na strani otoka Čiova.

"Do sada je dovršena izrada zida za upornjak na trogirskoj strani", dodala je.

Po njezinim riječima, duljina mosta iznad mora bit će 546,34 metara, a cjelokupna duljina prometnice mosta, koja, osim njega, uključuje i pristupne ceste, bit će 1,818 kilometara.

Izgradnja mosta kopno - otok Čiovo počela je u veljači 2015. Taj je most jedan od najvažnijih prometnih projekata u Dalmaciji jer će se njegovom izgradnjom riješiti dugogodišnje prometne gužve tijekom ljetnih mjeseci te kilometarske kolone vozila i višesatni zastoji u prometu na području Trogira. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju