Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojavila se tužba

Čiovski most u problemima! Investiciji vrijednoj 162 milijuna kuna prijeti zaustavljanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Skladgradnja, u vlasništvu braće Žužul zajedno s austrijskim Štrabagom, tuži državu jer smatraju da je bilo nepravilnosti u postupku odabira izvođača. Ako se uvaži njihova tužba cijela investicija od gotovo 162 milijuna kuna bila bi zaustavljena.

Državna megainvesticija most Kopno-Čiovo u novim je problemima. Tek što su počeli radovi na izgradnji, pojavila se tužba pred upravnim sudom.

Pročitajte i ovo Branko Skorić o urušavanju mosta Za Dnevnik Nove TV Kapetan Skorić o detaljima udara broda u most u Baltimoreu: "Došlo je do panike kad su vidjeli što se događa" Božo Petrov, predsjednik Mosta Za Dnevnik Nove TV Petrov otkrio što će Most napraviti ako bude jezičac na vagi između HDZ-a i SDP-a: "Ako nas budu trebali..."

Radovi na megaprojektu mosta Kopno-Čiovo u punom su jeku, a tek što su radovi počeli pojavili su se novi problemi. Štrabag i Skladgradnja smatraju da je država napravila greške u koracima pri odabiru izvođača radova.

Pred apartmanima nasukana grdosija - turisti već otkazuju rezervacije

"Tražimo poništenje upravnom tužbom. Podnijeli smo privremenu mjeru jer smatramo da nam je nastala nesaglediva šteta koju smo dodatno ragumentirali u tužbi", rekao je odvjetnik Štrabaga i Skladgradnje Kruno Peronja.

Iako im je državna Komisija u samom postupku već odbila žalbe jer su bile neosnovane, pravdu sada traže na sudu.

"Mislimo da smo u pravu jer smo u samom tijeku postupka uočili nepravilnosti odnosno po nama nezakonitosti, kao npr. neupotpunjavanje ponude i tako dalje ne bih ulazio u meritum stvari", dodaje Peronja.

Gužve oko Trogira: Novi most trebao bi biti gotov do 2016.!

Uključujući PDV, cijenom najpovoljniju ponudu za most dao je Brodosplit holding. Štrabag i Skladgradnja ponudili su 160,5 milijuna kuna a odabran je nešto skuplji Viadukt za 161, 9 milijuna kuna. Sud je dao rok od 30 dana Hrvatskim cestama i Viaduktu da se očituju o tužbi.

"Bitno je naglasiti da su Hrvatske ceste u svojoj odluci odabira izvoditelja postupale suklado zakonu i svim propisanim normamama i pravilima, naravno da stoje iza iste", kazala je glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić.

Iz Ministarstva prometa nisu željeli ništa komentirati. Očito čekaju konačni pravorijek suda. A ukoliko Sud uvaži tužbu mogla bi to biti još jedna blamaža države i posebno resornog ministarstva u kratkom periodu.

Podsjećam, nedavno je poništen natječaj za radove na pruzi Dugo Selo - Križevci jer se na natječaj prijavila državna tvrtka.

Iz Štrabaga i Skladgradnje poručuju kako im nije primarni cilj zaustaviti gradnju ovog kapitalnig projekta nego dokazati da je bilo nepravilnosti i da su oštećeni. Iz tvrtke Viadukt, koja je dobila posao i gradi most, danas nismo dobili komentar.

A sve ovo događa se,kako dozanajem, dok su u tijeku pripreme za svečani početak radova koje bi trebalo biti idući tjedan. Ukoliko sud uvaži tužbu moguća je privremena zabrana gradnje mosta. Konačnu odluku donijet će Upravni sud.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene