Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoke temperature

Stižu nova upozorenja: U ove dvije regije vrijeme bi moglo biti opasno

Vrućina u gradu
Vrućina u gradu Foto: Bozo Radic/Cropix
Za Splitsku i Dubrovačku regiju izdano žuto i naračasto upozorenje zbog visokih temperatura. Ići će do 35 stupnjeva. No, bit će i grmljavine.

Prema najnovijim podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) Splitskoj i Dubrovačkoj regiji izdano je žuto i narančasto upozorenje, zbog visokih temperatura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Katastrofalna situacija Na udaru rekordnih poplava: Traži se dvoje djece iz potopljenog automobila

Na području Splita zbog visokih temperatura izdano je žuto upozorenje što znači da je vrijeme potencijalno opasno, dok je za područje Dubrovačke regije izdano narančasto upozorenje što označava viši stupanj opasnosti. 

Prema podacima DHMZ-a, na oba područja temperatura će se kretati do 35 stupnja Celzijeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Naređena obdukcija Tragičan kraj potrage: Pronađeno tijelo Talijana koji je pao s jedrilice tijekom oluje

Vrijeme prijepodne će u Hrvatskoj biti pretežno sunčano uz više oblaka na kopnu, uz mjestimičnu maglu ujutro u unutrašnjosti. Uz dnevni razvoj oblaka, lokalno se očekuje poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u gorju te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Vjetar će biti slab, u gorju i na Jadranu i umjeren jugozapadni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene