Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BUDITE OPREZNI

Opasni uvjeti: Prognostičari DHMZ-a izdali narančasti meteoalarm za dvije hrvatske regije

Narančasti meteoalarm
Narančasti meteoalarm Foto: DHMZ
Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za ponedjeljak, 9. siječnja 2023. narančasto upozorenje za gospićku i kininsku regiju gdje je mjestimice moguća obilna kiša, a moguće su i bujične poplave.

Prognostičari predviđaju da će količina oborine biti od 70 do 110 mm. Očekuju se i olujni udari jugozapadnog vjetra u višim predjelima s najjačim udarima 65-90 km/h.

"Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima", upozorava Ravnateljstvo civilne zaštite.

 

Narančasti meteoalarm Narančasti meteoalarm (Foto: DHMZ)

Meteorolog Darijo Brzoja prognozira kako ćemo u narednom tjednu imati tri kišne epizode.

Početak novog tjedna u unutrašnjosti bit će kišovit, pri čemu u gorju oborina može biti i obilnija. Ne isključujemo mogućnost niti grmljavinskog nevremena, prognozira Brzoja.

Obilna kiša očekuje se i na Jadranu gdje se mogu očekivati i izraženiji pljuskovi, praćeni grmljavinom te lokalno obilnija kiša. Postupno smirivanje očekuje se u utorak. Noć na četvrtak i četvrtak prijepodne nosi nam još jednu kišnu epizodu, pa još jedno smirivanje, a za vikend u većini krajeva opet nova kiša, prognozira Brzoja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene