Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremaju peticiju

Izbjegli Srbi pišu EU: Zaustavite prijem Hrvatske!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbjegli Srbi tražit će od Europske unije da blokira prijem Hrvatske u punopravno članstvo, dok se ne riješe svi njihovi zahtjevi.

Zbog toga u Srbiji i diljem svijeta organiziraju potpisivanje peticije. 'Izgubili smo imovinu terorističkim akcijama', tvrde u Beogradu izbjegli hrvatski Srbi. Njihove udruge i zavičajni klubovi stoga spremaju tekst peticije. Osim u Srbiji potpisivat će se u Crnoj Gori, Republici Srpskoj, zemljama Europske unije te Kanadi, SAD-u, Australiji i na Novom Zelandu.

Pročitajte i ovo Poljoprivrednici blokiraju promet na belgijsko-nizozemskoj granici - 1 Ogorčenje raste VIDEO/FOTO Šire se prosvjedi poljoprivrednika: Gotovo 2000 kamiona zapelo na belgijsko-nizozemskoj granici Slika nije dostupna Sukob sa Srbima KAOS NA KOSOVU Mještani bacali kamenje na policiju koja je čuvala srpske autobuse

>> 'Iznimno je važno da Hrvatska vrati izbjeglice'

'Peticija će se potpisivati u razdoblju od 15. prosinca do 31. siječnja. U njoj se Hrvatskoj postavlja 12 uvjeta. Povrat imovine, dionica bivšim zaposlenicima u hrvatskim tvrtkama te prestanak etnički motiviranih suđenja pred hrvatskim sudovima za ratne zločine', poručili su izbjegli hrvatski Srbi.

Osvrnuli su se i na svoje viđenje broja poginulih i nestalih i kažu da su Srbi diskriminirani. Tvrde da im nije dopušteno sudjelovanje u privatizaciji kao ostalim građanima Hrvatske. Hrvatski državni vrh ispast će neozbiljan ne oglasi li se i ovo gurne pod tepih. Nedavni posjet predsjednika Tadića Zagrebu u tom će slučaju ispasti tek površan marketinški trik, skupa sa svim postignutim dogovorima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene