Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnova stanova

'Iznimno je važno da Hrvatska vrati izbjeglice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska užurbano radi na povratku srpskog stanovništva i intenzivira obnovu njihovih stanova i kuća, posebice u područjima od posebne državne skrbi.

Potpredsjednici Vlade, Božidar Pankretić i Slobodan Uzelac u Vukovaru su dodijelili ključeve novih stanova prijeratnim nositeljima stanarskih prava. Vrijednost novoobnovljene stambene zgrade s 97 stanova je 16 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Primopredaju je s posebnom pozornošću pratio i šef delegacije Europske unije u Hrvatskoj, Paul Vandoren, jer je povratak i zbrinjavanje srpskog stanovništva jedan od preduvjeta ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

>> "Nijedna zemlja koja je prošla rat nije učinila toliko za izbjeglice kao Hrvatska"

'U međuvremenu sam živio kao podstanar, selio i mijenjao 4/5 stanova. Jako sam zadovoljan', rekao je povratnik Savo Janjić. 'Iznimno je važno da Hrvatska vrati izbjeglice i nastavi im pružati sve uvjete za povratak', smatra Paul Vandoren.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene