Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povratak Prebega

Plenković razgovarao s oslobođenim Hrvatom: "Radujemo se svi što se sutra vraća u Hrvatsku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković je razgovarao s Vjekoslavom Prebegom, Hrvatom koji je oslobođen iz ruskog zarobljeništva u srijedu.

Nakon što je iz ruskog zarobljeništva pušten i Hrvat Vjekoslav Prebeg, premijer Andrej Plenković je na svom Twitteru objavio da se čuo s njim te da se raduje sutrašnjem danu kada se očekuje Prebegov povratak u zemlju.

"Upravo sam telefonski razgovarao s Vjekoslavom Prebegom, koji je oslobođen iz ruskog zarobljeništva. Radujemo se svi što se sutra vraća u Hrvatsku! Zahvaljujem vlastima u Ukraini i Saudijskoj Arabiji na suradnji i pomoći, kao i hrvatskoj diplomaciji na uloženim naporima", napisao je Plenković.

Pročitajte i ovo Goran Grlić Radman IZJAVA MINISTRA Grlić Radman o oslobođenju Prebega: "Vlada je predano surađivala s ukrajinskim tijelima"

Među oslobođenim zatvorenicima su i američki, britanski, švedski i marokanski državljani. Radi se o petorici Britanaca, dvojici Amerikanaca, Marokancu, Šveđaninu i Hrvatu.

Oslobađanje je slijedilo nakon posredovanja saudijskog prijestolonasljednika Mohammeda bin Salmana dodajući da je zrakoplov sa zatvorenicima sletio u Saudijsku Arabiju.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene