Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stižu na razgovore

Svjetska banka će sudjelovati u refinanciranju dugova cestarskih tvrtki, ali imaju jedan uvjet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska je banka spremna sudjelovati u refinanciranju dugova cestarskih tvrtki s 1,2 milijarde eura, no za to je postavila jedan uvjet.

Izaslanstvo Svjetske banke ovaj tjedan stiže u Hrvatsku na razgovore s predstavnicima Vlade oko sudjelovanja te financijske institucije u modernizaciji i restrukturiranju cestarskog sektora. Predstavnici Svjetske banke sastat će se s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem, ministrom financija Zlatkom Marićem te čelnicima Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta, Autoceste Rijeka – Zagreb te HAC-ONC-a. Na sastancima će se razgovarati o dugovima cestarskih poduzeća i mogućim načinima restrukturiranja tvrtki.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Zoran Milanović, Oleg Butković Prepucavanje se nastavlja Butković Milanoviću: "Zorane, pustio sam ti goluba i još čekam''

Svjetska je banka spremna sudjelovati u refinanciranju dugova cestarskih tvrtki i to sa 1,2 milijarde eura, no kao uvjet za to postavila je snažno restrukturiranje tih poduzeća, prije svega HAC-ONC-a. Na koji način bi se to provelo, više bi se trebalo znati nakon ovotjednog posjeta tima Svjetske banke. Zajedno će nastupiti prema hrvatskom cestarskom sektoru s Europskom bankom za obnovu i razvitak koja ovih dana ugovara s HAC-om kredit od 250 milijuna eura, od čega će 50 milijuna eura biti usmjereno na restrukturiranje, a 200 milijuna eura bit će iskorišteno za refinanciranje kredita. (Agencija VLM)

Prošli tjedan objavljena je informacija kako će u HAC-u, HAC-ONC-u te ARZ-u biti isplaćene uskrsnice, nakon čega je Butković poručio da će zatražiti hitno objašnjenje. 'Zatražio sam hitno objašnjenje zbog čega mi danas donosimo odluku o kreditnom zaduženju, a oni isplaćuju uskrsnice, pa ću odgovor imati vrlo brzo', poručio je Butković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene