Iz Vlade dolaze neusklađene i proturječne izjave o sudbini Uljanika. Prvo je premijer Andrej Plenković najavio da ima još zainteresiranih za strateško partnerstvo u Uljaniku, a onda je nekoliko sati kasnije ministar gospodarstva Darko Horvat poručio da je rano govoriti o novim ulagačima.

Galerija


Premijer Plenković je u subotu otkrio da postoji interes novih potencijalnih strateških partnera za Brodogradilište Uljanik.

Vezani članci Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Ministri nevoljko o pretresu Kuščevićeve kuće na Braču: "Ovo što se događa šteti ugledu HDZ-a" Predsjednik Živog zida Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Sinčić: "Zbog nesposobnosti Plenkovića stvari se odugovlače, dok radnici Uljanika gladuju"

"Imamo dojam da postoje i neki drugi akteri koji su zainteresirani za hrvatska brodogradilišta", rekao je premijer.

No ministar gospodarstva Darko Horvat je samo nekoliko sati kasnije poručio da je prerano govoriti o novim ulagačima.

"U ovom trenutku je, bez odluke nadzornog odbora i uprave, teško razgovarati o novim partnerima", objasnio je ministar.

Novi nadzorni odbor Uljanika birat će se na glavnoj skupštini tvrtke, koja je sazvana tek za mjesec dana. Do tada Uljanik svojim radnicima treba isplatiti još jednu plaću za koju, očito je, nema novca.

Informacije o sljedećim potezima doznat ćemo u četvrtak

Iz nesuglasja Vlade MOST iščitava da ni ona ne zna što će biti s Uljanikom.

"Svi su već bili upoznati s time, i ministarstvo i Vlada. Ovdje javnost, a prvenstveno radnici, čekaju da Vlada odluči želi lirestrukturirati Uljanikda bude neovisan od države i javnih sredstava te da ostvaruje prihode i plaće radnika", rekao je Tomislav Panenić, saborski zastupnik (MOST).

Radimir Čačić, Vladin koalicijski partner koji ima iskustva u privatizaciji brodogradilišta, smatra da će restrukturiranje početi i bez strateškog partnera jer će Europska komisija pristati na neki kompromis s Vladom.

"U sljedećih nekoliko mjeseci sigurno je da će Vlada morati ući u proces restrukturiranja bez strateškog partnera jer strateške partnere se za ovako kompleksna i skupa pitanja kao što su Uljanik i 3. maj ne nalazi u roku od 15 ili mjesec dana", objasnio je saborski zastupnik Radimir Čačić (NS-REFORMISTI).

Konkretnije, informacije o sljedećim potezima doznat ćemo u četvrtak, kada će Vlada u Puli održati sjednicu. Do tada premijer i njegov ministar gospodarstva imaju vremena i uskladiti priču.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr