Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: Twitter

Udruga B.a.B.e. odgovorila je na oštre riječi koje im je uputio predsjednik Zoran Milanović nakon što su ga kritizirali zbog izjava o žrtvama seksualnog zlostavljanja.


Predsjednik Zoran Milanović jučer se oštro osvrnuo na kritike koje mu je uputila udruga B.a.B.e. nakon izjave kako misli da se ne bi trebao zamarati svjedočanstvima seksualno zlostavljanih glumica.

Vezani članci Gordan Jandroković Jandroković nastavio rat s predsjednikom objavom fotografije u kupaćim gaćama: ''Budući da me klaun Milanović optužio da sam nasilnik bez mišića...'' Zoran Milanović Milanović opet odgovara Plenkoviću: ''On je krkao bozu i gusti sa šlagom, a ja sam pio pivo i viski. I kremšnite je krkao''

''Najoštrije osude zbog toga što imam stav i usudim ga se javno izreći, pa i objasniti, stigle su ovoga puta od udruge glupog i neduhovitog akronima B.a.B.e. Poput zaboravljivih holivudskih glumica - koje sada brane od mene - predstavnice te udruge zaboraviše kako sam uvijek spreman reći ono u što sam uvjeren'', poručio je na svom Facebooku predsjednik.

Istaknuo je da u 20 godina svog javnog djelovanja provodi ''ono o čemu oni uglavnom samo galame'', a ne samo ono što je politički isplativo.

Iz udruge B.a.B.e. danas su reagirali na najnovije Milanovićeve prozivke.

"Udruga B.a.B.e. u petak je osudila zapanjujuću izjavu predsjednika Milanovića o 'razmaženim zvijezdama' koje prijavljuju seksualno nasilje jer smatramo svojom dužnošću reagirati na javno omalovažavanje i obeshrabrivanje žrtava seksualnog nasilja.

Budući da nam je cilj doprinijeti podizanju javne svijesti o ozbiljnosti i rasprostranjenosti seksualnog zlostavljanja, nemamo namjeru upuštati se u rasprave koje trivijaliziraju tu temu i služe samopromociji pojedinih javnih osoba.

Nadamo se da će medijsko izvještavanje nastaviti poticati sve žene – bez obzira na status i sferu u kojoj djeluju – na prijavljivanje nasilja te ih ovom prilikom pozivamo da nam se obrate s povjerenjem.

Naša je primarna uloga pružiti izravnu pravnu i psihosocijalnu podršku žrtvama svih oblika nasilja kroz savjetovanje, pomoć pri ostvarivanju prava te smještaj u sigurnoj kući. Dostupne smo na broj 01/4663 666 ili e-mail babe@babe.hr."