Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz stožera HDZ-a

'Ovo će biti još jedna pobjednička večer'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ prema Crobarometru, raste posljednjih mjeseci, a prema optimizmu koji vlada u njihovom stožeru, već se smatraju pobjednicima.

U stožeru HDZ-a nakon zatvaranja birališta prevladavao je optimizam, ali i oprez. Kako Crobarometar iz mjeseca u mjesec pokazuje njihov rast u HDZ-u se nadaju pobijedi, a posebno ih veseli činjenica kako je najveća izlaztnost bila upravo u njihovim bazama tj. u županijama u kojima tradicionalno pobjeđuju na izborima.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug'' Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču''

'Hrvatska demokratska zajednica, sa svojim koalicijskim partnerima očekuje jednako dobar rezultat kao što je to bilo prošle godine kada smo pobijedili. Ambicija nam je ostvariti isti broj mandata', rekao je nositelj liste, Andrej Plenković.

'Nismo u izbore ušli sa strahom'

Također je dodao kako je njegova stranka u okolnostima katastrofalnih poplava obustavila sve ključne skupove zadnji tjedan kampanje, uplatili su humanitarnu pomoć te posjetili poplavljena područja.

'Ja se nadam da ćemo ostvariti jednaki broj mandata kao prošle godine kada smo ostvarili 6 mandata, a ove godine se bira jedan zastupnik manje, to bi bilo fantastično', rekao je Plenković.

Prošle godine smo osvojili šest mandata, a ove godine Hrvatska bira 11 europskih zastupnika, jednog zastupnika manje nego lani, podsjetio je Plenković, dodavši kako treba pričekati još malo i vidjeti prve izlazne rezultate.

Istaknuo je kako već imaju podatke o većoj izlaznosti u sredinama gdje HDZ tradicionalno osvaja velik broj glasova, što daje ohrabrenje za dobar izborni rezultat HDZ-a i koalicijskih partnera, HSS-a, HSP dr. Ante Starčevića, BUZ-a, HDS-a i ZDS-a.

U Savezu za Hrvatsku optimistični, očekuju najmanje jednog zastupnika

I HDZ-ova kandidatkinja za Europski parlament Ivana Maletić izjavila je večeras kako očekuju da će na izborima za Europski parlament (EP) njihova koalicijska lista osvojiti šest mandata.

Isto očekivanje izrazio je jutros nakon glasovanja i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

'Pričekajmo još malo, najveća izlaznost u onim županijama u kojima je HDZ tradicionalno jak daje nam ohrabrenje da će ovo biti još jedna pobjednička i prekretnička večer na hrvatskoj političkoj sceni', rekao je Plenković.

'HDZ očekuje kao i prošle godine osvajanje šest mandata, što je veća pobjeda jer se prošle godine biralo 12 eurozastupnika, a sada njih 11', rekla je Maletić novinarima u Središnjici HDZ-a, u kojoj se počinju okupljati vodstvo stranke, kandidati za Europski parlament i njihovi simpatizeri.

Osvrćući se na malu izlaznost građana, Maletić je kritizirala Vladu jer nije na sebe, što joj je bila obaveza, preuzela medijsko informiranje građana o važnosti europskih izbora.

'Medijsko informiranje kod nas je potpuno izostalo. Kao da je cilj Vladi bio da izlaznost bude što manja, kao što i jest. Veća izlaznost značila bi porazniji rezultat za njih pa su izignorirali potrebu i važnost informiranja građana o izborima za Europski parlament", naglasila je.

Udruga Promatrač: Pobjednik je koalicija HDZ-a, mandati SDP-ovoj koaliciji i ORaH-u

Maletić smatra da bi HDZ-u u prilog išla veća izlaznost, a čega je Vlada svjesna.

'Vlada građane nije dovoljno informirala jer je svjesna da građani znaju da Vlada nema odgovore na izazove pred kojima se Hrvatska nalazi, i ne zna europske politike, što je pokazala u više prilika', rekla je Maletić.

Da očekuju uvjerljivu pobjedu na izborima rekao je i politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak.

'Optimista sam što se tiče rezultata izbora jer imamo iznimno kvalitetnu listu i široku koaliciju te vjerujem i da imamo potporu sugrađana. Imamo motivirano članstvo i naše simpatizere i očekujem uvjerljivu pobjedu na izborima', naglasio je Čuljak.

Smatra da su ovi izbori najbolja anketa i oni će pokazati kako HDZ stoji u stvarnosti, a kako vladajuća Kukuriku koalicija.

Na izbore za Europski parlament - pod sloganom "Snaga za bolje sutra", HDZ je izašao u koaliciji s HSS-om, HSP dr. Ante Starčević, BUZ-om, HDS-om i ZDS-om. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene