Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz stožera SDP-a

'Nismo u izbore ušli sa strahom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP je u ove izbore ušao s najmanjom potporom birača u posljednjih sedam godina. Pokazao je to Crobarometar.

Ovi su izbori bitni kako za cijelu kukuriku koaliciju, tako i za SDP, kao najjaču stranku te koalicije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!"

Neven Mimica, nositelj liste, nakon što su zatvorena birališta, odgovorio je na pitanje boji li se da će građani kazniti SDP na ovim izborima koji po posljednjem istraživanju Crobarometra ima najnižu potporu birača do sada. 

Zatvorena su birališta u Hrvatskoj

'Mi u ove izbore nismo ušli sa strahom. Ušli smo s namjerom i odlučnošću da razgovaramo s građanima i da objasnimo o čemu se zapravo radi, što je važno. Važno je odabrati političku opciju, europski politički koncept budućnosti Europske unije, načina izlaska iz krize na europskoj razini. Objašnjavali smo da se radi o izboru između progresivnog modela Europe i konzervativnog, a ne o izboru između toga tko je bolji HDZ i SDP, u hrvatskom političkom prostoru.

Budući da je teško u potpunosti razdvojiti europske od tema unutarnje politike, pogotovo u vrijeme krize, kada je teško ući u izbore vladajućoj opciji, Mimica kaže da SDP ostaje pri cilju osvojiti najveći broj glasova.

'Usprkos svemu ostajemo pri cilju s kojim smo i ušli u izbore, a to je osvojiti najviše glasova hrvatskih birača. To možemo, to je realno i to je cilj koji držimo' rekao je Mimica.

Zoran Milanović očekuje se u stožeru stranke oko 22 sata.

Ovi su izbori važni za SDP. Niame, nakon smjene Slavka Linića s mjesta ministra financija, osjeća se nezadovoljstvo načinom na koji se vodi stranka, a ovisno o rezultatima ovih izbora, odnosi u stranci mogli bi kulminirati.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene