Prometna policija, ilustracija
Prometna policija, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Za niz prometnih prekršaja koje je počinio u kolovozu, prije polaganja vozačkog ispita, 19-godišnjak je na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu kažnjen s čak 53.800 kuna, izvijestila je policija.


Mladić je kažnjen jer je prije stjecanja vozačke dozvole, na dan kad ga je zaustavila policija, vozio nepropisnom brzinom kroz naseljeno mjesto, nije postupio po policijskom zahtjevu, nepropisno pretjecao preko pješačkog prijelaza, prolazio kroz crveno, vozio po nogostupu i u suprotnom smjeru kroz kružni tok.

Vezani članci Policija, ilustracija Dirljiv oproštaj od srednjoškolca iz BiH koji se utopio u Istri: "Kao da je sve stalo, mirno nam spavaj" Istarski ipsilon, ilustracija Pijani 25-godišnji Nijemac zaradio paprenu kaznu zbog polukružnog okretanja usred Istarskog Ipsilona

Istom presudom izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci, koja će se izvršiti nakon što položi vozački ispit i dobije vozačku dozvolu.

Iz policijskog izvještaja vidljivo je i da je tijekom sulude vožnje neodgovornom vozaču suvozač bio drugi mladić u dobi od 17 godina koji kod sebe nije imao dokumente.