Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevolje u turizmu

VIDEO Ovakve goste ne žele u Palmižani...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nemirno je posljednjih dana na Hvaru...

Stanovnici Palmižane i grada Hvara žale se na razuzdane zabave, nesnosnu buku i devastaciju uvale i otoka. Za sve to, kažu, krivi su mladi jedriličari i jahtaši. 

Pročitajte i ovo Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 5 Pokrenuta peticija Građevinskim radovima oštetili im kuće, građani su očajni: "Boravak u Zvijezdi je postao nemoguć i nesiguran" Općina Jelsa Vratili zgradu u posjed Napeto na Hvaru: Načelnik sa zaštitarima "zauzeo" sporni kat zgrade, mještani vikali: "Jelsa je naša!"

Osamdeset stanovnika Palmižane i stalnih gostiju otoka potpisalo je i peticiju kojom traže hitno izmještanje razuzdanih zabava i okupljanja jedriličara. Nada Jelčić, djelatnica u turizmu i gradska vijećnica (NL) opisuje za Dnevnik Nove TV kako to izgleda: 'Piju iz ambalaže koju kasnije ostavljaju na plaži. Događaju se i neke nedolične stvari; nedavno je majka sa djecom morala pobjeći s plaže zbog takvih situacija.'

Ivan Gospodnetić, vlasnik restorana, ističe kako mu zbog partija na plaži propada jedno sjedenje u restoranu. Organizatori okupljanja jedriličara nisu željeli komentirati peticiju stanovnika Palmižane. Iz ACI-ja su poručili da su svjesni kako se pri povratku gostiju s jedrilica mogu dogoditi neugodnosti.

Turistkinja prijavila da je silovana na Hvaru

'Upravo iz tog razloga su svi djelatnici ACI marine Palmižana 24 sata na dan angažirani kako bi pazili na red i mir unutar marine. Dodatno imamo angažiran i veći broj zaštitara kako ne bi došlo do problema u marini. ACI nije organizator nikakvih događanja vezanih uz Yacht Week. Organizator bi morao voditi računa o ponašanju svojih gostiju te angažirati dodatne djelatnike u svrhu kontrole ponašanja svojih gostiju i u marini i na drugim lokacijama', poručili su iz ACI-ja.

Policija je potvrdila da su imali dvije dojave građana. No, remećenje reda i mira nisu zabilježili. Gradonačelnik kaže - red na Palmižani treba osiguravati policija. 'Nama je svaki gost dobrodošao, no svi moraju poštivati zakone. Pojačali smo broj sezonskih policajaca i imamo ih dvostruko više nego lani. Dolazi i pojačanje iz Zagreba iz komunalnog redarstva', zaključuje Rino Budrović, gradonačelnik Hvara.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene