Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Crni labud u plavom oceanu'

Iz najkišnijeg hrvatskog grada krenuo izvoz prvog pametnog kišobrana u svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uspješni poduzetnici kao inspiracija drugima predstavit će svoje poslovne ideje na konferenciji tjednika Lider.

Ususret Liderovoj konferenciji 'Crni labud u plavom oceanu' gdje će neki od najinovativnijih domaćih poduzetnika 27. veljače u Hypo centru predstaviti svoje poslovne ideje kako bi poslužili kao inspiracija drugima, jedan od ovogodišnjih 'labudova' Andrija Čolak iz tvrtke Surf'n'Fries otkrio je svoj recept za uspjeh.

'Surf'n'Fries
duguje uspjeh inovativnosti i to je glavno obilježje tvrtke. Od strateške inovativnosti da se poslovanje fokusira na jedan segment-krumpiriće, preko brandinga, neizostavne ambalaže, tehnike širenja franšizom te u konačnici primjene tehnologije bez ulja. Inovativnost je definitivno bilo ono gdje smo mi stavili naše uloge, ali naravno bilo je potrebno i sreće da se sve to ostvari', priča Čolak.

Čolak vjeruje kako nema univerzalnog recepta za uspjeh. Međutim, svima koji razmišljaju o ulasku u poduzetničke vode poručuje da se naprosto – bace u vatru.

'Nemojte puno razmišljati oko kretanja jer tako stvarate iracionalni strah i smanjujete šanse da ćete krenuti u poduzetničku avanturu. Jednostavno krenite!' poručuje Čolak koji će na Liderovoj konferenciji Crni labud u plavom oceanu govoriti i o novom projektu KISHA – brendu pametnih kišobrana.

Pročitajte i ovo Robert Kopal (Dnevnik.hr) Što se dogodilo HDZ-u? Robert Kopal pojasnio što je mislio pod ''crnim labudom'' Slika nije dostupna ah, taj diplomski Milijan Brkić nepravomoćno dobio spor protiv Lidera: Novinar ga je nazvao prepisivačem

Kako postati uspješniji poduzetnik?

'Naravno, opet smo se oslonili na inovaciju gdje smo integrirali iBeacon odnosno bluetooth odašiljač u kišobran te ga povezali s pametnim telefonom. Na taj način smo dobili kišobran koji je nemoguće izgubiti, jer kad se udaljite više od 30 m od kišobrana, vaš vas telefon upozorava da ste ostavili kišobran. Prodaja je krenula neočekivano dobro te za sada imamo narudžbe iz preko 105 različitih gradova svijeta', kaže Čolak.

Na konferenciji Crni labud u plavom oceanu će, osim njega, sudjelovati i Sandra Boljkovac Stojak predstavit će Ciklopeu, tvrtku čija je osnovna djelatnost visokotehnološko prevođenje tj. lokalizacija. Riječ je o jezičnoj i kulturnoj prilagodbi web-stranica, softvera, tehničke ili marketinške dokumentacije ciljanom tržištu ili publici.

Na konferenciji će biti govora i o aplikaciji Racuni.hr, koja korisnicima omogućuje da plate račune fotografirajući ih. Razvio ju je Damir Sabol, koji je razvio i aplikaciju PhotoMath.
TradeTicity je pak tehnološka kompanija koja nudi rješenja u području serijalizacije proizvoda, sljedivosti i zaštiti autentičnosti robne marke. Tu je i Hyperactive, IT tvrtka iz Zagreba koja je došla u poziciju da u središtu Silicijske doline dokaže svoje sposobnosti i dobije ekskluzivan ugovor o pružanju usluge razvoja mobilnih i internetskih aplikacija.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene