Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OKRŠAJ I DALJE TRAJE

Iz HDZ-a se oštro osvrnuli na kritike sisačke gradonačelnice: "Jasno je da su njeni navodi jeftino politikantstvo u svrhu pripreme za lokalne izbore!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Hrvatske demokratske zajednice oglasili su se o optužbama SDP-ove gradonačelnics Siska Kristine Ikić Baniček.

Nakon oštrih kritika sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, upućenih Vladi zbog najava da će se Sisak objavljati po istom modelu kao i Zagreb, jer taj grad ne može financirati svojih 20 posto, kao i sukoba s ministrom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom, koji je kazao da ona nije pokazala nikakav interes za njegovo pojašnjenje, o svemu su se danas oglasili iz HDZ-a.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku

Objavu prenosimo u cijelosti.

"Umjesto da surađuje, Ikić Baniček vrijeđa & nastoji skupiti jeftine poene za lokalne izbore!

Slijedom niza neistina koje SDP-ova gradonačelnica Siska Ikić Baniček iznosi u javnosti, podsjećamo da zakonski prijedlog #VladaRH kaže da će županija s 20% sufinancirati obnovu, ali da će država financirati i taj dio ako županija ne bude imala sredstava.

Isto tako, ni umirovljenici ni nezaposleni ni ostali socijalno ugroženi građani ne moraju se bojati da će morati snositi 20% troškova: i njihov dio pokrit će država jer je u zakon ugrađen i dohodovni i socijalni cenzus. Usto, Grad Sisak nema potrebu niti će morati ijednu kunu platiti u obnovi.

Gospođa Ikić Baniček proteklih dana napada i vrijeđa Vladu i institucije, a 'zaboravlja' da je njezin SDP donio zakonski prijedlog koji je za obnovu potresom stradalih područja - gori!

SDP-ov prijedlog, naime, također predviđa da država 100% sufinancira obnovu za socijalno ugrožene građane, no njihov jednako tretira Zagreb, Sisak i primjerice Strašnik. Za razliku od njihovog, Vladin prijedlog podrazumijeva da država snosi 100% troška obnove i za sva potpomognuta područja na kojima je je proglašena katastrofa, što je znatno bolje za građane na potresom pogođenom području!
Jasno je stoga da su svi navodi gđe Ikić Baniček jeftino politikantstvo u svrhu pripreme za lokalne izbore!

Sigurni smo da SDP-ovoj gradonačelnici neće uspjeti ono što joj je radi osobnih ambicija od prvog dana cilj - posvađati Sisak s Hrvatskom i Zagrebom."

 

Umjesto da surađuje, Ikić Baniček vrijeđa & nastoji skupiti jeftine poene za lokalne izbore! Slijedom niza neistina...

Objavljuje HDZ - Hrvatska demokratska zajednicaNedjelja, 17. siječnja 2021.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene