Zagrebački projekt Ljeto na Savi ne prestaje zabavljati građane, ali ne na Savi, nego na društvenim mrežama. Snimke pustoši na manifestaciji izazvale su niz komentara. Postavlja se pitanje hoće li se projekt uopće nastaviti.

Galerija


Program se nastavlja prema planu, iako je pitanje – za koga? Reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica posjetila je manifestaciju koja je i u utorak doživjela potpuni fijasko. ''I bend je odustao ili će još malo pričekati. Budi ti ih žao'', izvijestila je Vištica s terena.

Vezani članci Opljačkana poslovnica Zlatarne Celje u Praškoj ulici - 2 Opljačkana poslovnica Zlatarne Celje u Zagrebu, ukraden nakit vrijedan više stotina tisuća kuna Zagreb šest mjeseci nakon razornog potresa - 2 Europski parlament odobrio Hrvatskoj 683,7 milijuna eura za saniranje posljedica potresa

Na upit Nove TV, iz Grada Zagreba kažu da razlog lošoj posjećenosti vide u tome što građani nemaju naviku dolaziti na Savu. Nadaju da će nakon završetka radova i dolaskom ugostitelja doći i veći broj ljudi. Kazali su da su ugostitelji odustali zbog poteškoća u vlastitoj organizraciji i problema s pronalaskom radne snage.

Građani nisu odušveljeni. ''Ma nikako. To izgleda katastrofa. Nemam predodžbu što je pjesnik stvarno htio reći'', kazala je zagrepčanka Katarina. Njezina sugrađanka Snježana kaže da je projekt dobar, ali treba privući ljude.

Unatoč upitu Gradu koliki su točni troškovi po stavkama, stigle su tek dvije vrlo općenite brojke - milijun i pol kuna za dokumentaciju te nešto više od 4 milijuna kuna za izvedbu paviljona i montažnih objekata. ''Preostale troškove nisu precizno naveli, iako sam izričito tražila. Za ostale troškove je rečeno da postoje, ali isto tako nisu navedene cifre. Kad bi se sve ovo rezimiralo, mi zapravo ne znamo koliko je novca potrošeno, na što i kome je taj novac otišao. Ovaj cijeli debakl građani Zagreba plaćaju skupo. Dapače, preskupo'', izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Ugledni odvjetnik o reakciji šefa Vrhovnog suda na Mamićeve optužbe: ''Čini mi se da je malo mlaka. Trebala je biti žešća i odlučnija''