Azil Dumovec intervenirao je u utorak u Ministarstvu poljoprivrede. Tamo su u sobi za sastanke pronašli - koloniju šišmiša. Ulovili su 33 šišmiša i sve ih, osim jedne ženke, pustili u prirodu, a ženku su prevezli na pregled u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Galerija Kolonija šišmiša pronađena u Ministarstvu poljoprivrede - 1 Kolonija šišmiša pronađena u Ministarstvu poljoprivrede - 2 Kolonija šišmiša pronađena u Ministarstvu poljoprivrede - 3 +0 Kolonija šišmiša pronađena u Ministarstvu poljoprivrede - 4

Poziv upomoć azilu Dumovec stigao je u utorak iz Hrvatske agencije za okoliš i prirodu. Djelatnici azila izašli su na intervenciju i u sobi za sastanke Ministarstva poljoprivrede pronašli - koloniju šišmiša.

Od 33 šišmiša koji su se skrili iza klima uređaja, jedna je ženka prevezena na pregled u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba, a njezina 32 prijatelja puštena su u prirodu na Bundeku.

Pinč Gricko U kanti za smeće pronađen pinč: "Bešćutnost u srcu Zagreba! Koliko je dugo bio u malom, mračnom i zagušljivom prostoru, ne znamo"

''Pogodite tko je upao na sastanak u Ministarstvo poljoprivrede!

Na intervenciju smo došli na poziv Hrvatske agencije za okoliš i prirodu. U dvorani za sastanke Ministarstva imali smo što vidjeti! Iza klima uređaja bila je kolonija šišmiša!

Većinu smo nježno smjestili u kutiju, no neki su se razletjeli po prostoriji. Spušteni strop, rasvjetu i ventilaciju vješto su koristili kako bi se nožicama zakvačili što dalje od kolega iz naše terenske ekipe.

Kad smo i odbjegle ulovili, prebrojali smo čak 33 šišmiša!
Jedna nam je ženkica djelovala sumnjivo, pa smo je prevezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba, a ostale smo pustili u prirodu'', podijelili su na društvenim mrežama azila Dumovec.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju