Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konstruktivna suradnja

Stranke ih zbog suradnje htjele kazniti predsjednik ih odlikovao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović u povodu obilježavanja prve obljetnice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji uručio je odlikovanja dodijeljena zaslužnim pojedincima.

Mladen Bajić dobio je odličje kneza Branimira s ogrlicom za borbu protiv korupcije. Isto odlikovanje dobili su i Tonino Picula i Davor Ivo Stier i to za doprinose u političkom dijalogu i konsenzusu. Ovaj dvojac kazao je i predsjednik, dokaz je da dvije političke osobe mogu dobro i konstruktivno surađivati.

Pročitajte i ovo Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi" Ruska podmornica kriza u Europi Ozbiljno upozorenje iz središta Europske unije: “Rusija se priprema za dugi sukob sa Zapadom”

Podsjetimo, zbog zajedničke suradnje ovaj SDP-ovac i HDZ-ovac bili su na meti kritika i vlastitih stranaka. Obojica su jedva došli na liste svojih stranaka za Europski parlament, no izborili su još jedan mandat u EP-u. Picula kao rekorder s pojedinačnim brojem glasova, a Stier tek jedva uz pomoć postotka koji je osvojila njegova stranka.

Josipović: Nadam se da će 21. stoljeće biti vrijeme mira

Medu odlikovanima i to redom Danice Hrvatske s likom Ruđera Boškovića je fra Bono Zvonimir Šagi za doprinose u znanosti, te veslački klub Gusar iz Splita koji je dobio povelju RH za promociju veslanja u Hrvatskoj i svijetu te 100 godina djelovanja.

Na svečanoj dodjeli odlikovanja u Uredu predsjednika nastupila je i Ana Rucner koja je odsvirala hrvatsku ali i europsku himnu 'Odu radosti'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene