Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna operacija oka

Josipović: 'Svatko ima pravo na izbor liječnika, drago mi je da slučaj istražuje Povjerenstvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik je komentirao medijske napise da se našao u sukobu interesa jer ga je bez naknade operirao liječnik iz inozemstva. Istaknuo je da je izbor liječnika zajamčen zakonom, na što svatko ima pravo. Pozdravio je činjenicu da sve istražuje Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

'Drago mi je da će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa obraditi cijeli predmet i mnoge će stvari nakon toga izgledati drugačije nego što su izgledale u nekim medijima', rekao je predsjednik Josipović nakon obilježavanja 70. obljetnice Desetog zagrebačkog korpusa, odgovarajući novinarima na upite kako komentira medijske napise da se našao u sukobu interesa jer ga je bez naknade operirao estetski kirurg iz Njemačke, te zašto je izabrao liječnika iz inozemstva.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac - 1 tko je sve na udaru? Zbog sukoba interesa samo tijekom ovoga saziva Povjerenstva kažnjeno je 12 ministara, doznajte tko se sve još našao pod povećalom Slika nije dostupna ZAKONSKE NOVINE Zašto su obustavljeni predmeti protiv Plenkovića, Milanovića i niz političara?: "Stvoren je udar na Povjerenstvo...''

Ističući kako se nakon operativnog zahvata osjeća vrlo dobro i da je opet u punom pogonu, predsednik Josipović rekao je da je pravo izbora liječnika zajamčeno zakonom svima.

'Iskoristio sam svoje pravo i izabrao liječnika kojega znam i kao prijatelja i u kojeg imam povjerenja', kazao je. Smatra kako su zdravstveni detalji privatna stvar. Javnosti, dodao je, jedino treba biti važno je li netko na javnoj dužnosti sposoban i u kojoj mjeri obavljati svoju dužnost, te je li sve bilo u skladu sa zakonom, što će provjeriti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

FOTO Josipović PRVI PUT u javnosti nakon operacije

Predsjednik Josipović prošlog je tjedna operiran u zagrebačkom Kliničkom bolničkom centru, gdje mu je rekonstruiran očni kapak. Operirao ga je dr. Milomir Ninković, predsjednikov prijatelj i jedan od najboljih europskih plastičnih kirurga koji trenutačno radi u Njemačkoj. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dužnosnika provjerit će medijske informacije o mogućem sukobu interesa predsjednika Republike Ive Josipovića.

Predsjednik Josipović je, upitan vidi li sukob interesa u slučaju pomoćnika ministra financija Branka Šegona, rekao kako nije upoznat s detaljima te se ne bi usudio odgovoriti. Smatra kako i za to postoje nadležna tijela koja će sve provjeriti.

Novinari su ga pitali i slaže li već sad financijsku konstrukciju za predstojeće predsjedničke izbore, napominjući da SDP još otplaćuje kredit za njegovu prošlu kampanju. Josipović je rekao da to još ne radi i zahvalio SDP-u za kandidaturu i pomoć u prvom mandatu. "Nadam se da ću i u narednom izbornom ciklusu imati potporu, ne samo SDP-a, nego i drugih stranaka - i lijevog i desnog centra i centra, a možda i pokoje stranke s desnog centra", kazao je Josipović.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene