Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivo Josipović osniva novu stranku lijevog centra.


Bivši predsjednik Ivo Josipović za Dnevnik Nove TV potvrdio je namjeru osnivanja nove stranke i izlazak na predstojeće parlamentarne izbore.

Vezani članci Darko Milinović osnovao stranku LiPO - 2 Službeno formirana stranka LiPO, Milinović poručio: ''Postajemo najjača politička regionalna stranka desnog centra'' Slika nije dostupna Najavljeno osnivanje nove političke stranke srpskog predznaka

Radi se o stranci lijevog centra.

Čačić: 'Izbjegavamo sraz ideologija i stranaka koje nisu dale rezultate i rješenja'

Osnivačka skupština očekuje se tijekom svibnja, a u stranci će, kako kaže Josipović, biti mladi ljudi sa svježim idejama, etablirani u svojim strukama, no kaže kako je prerano da se govori o konkretnim imenima koja će mu se pridružiti.

Najavu osnivanja nove stranke komentirala je bivša premijerka. 'Moguće je da će oduzeti dio birača SDP-u i što je ironično na taj način pomoći HDZ-u', rekla je Kosor i dodala kako suradnja između nje i Josipovića nije moguća budući da je ona 'desno' te da o tome nisu ni razgovarali.

A svoj komentar je dao i bivši SDP-ovac Slavko Linić. 'To je posljedica politike Milanovića, suradnja je moguća naravno, razgovarali smo o političkoj situaciji u zemlji, ali ja ću ići sa svojom nezavisnom listom', rekao je bivši ministar financija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook