Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ured predsjednika:

Ivo Josipović idući tjedan počinje s preseljenjem u Visoku ulicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović će proces preseljenja u rezidenciju u zagrebačkoj Visokoj ulici početi idućega tjedna, potvrdio je Ured predsjednika. Odmah nakon te vijesti reagirao je ured Kolinde Grabar Kitarović.

Vlada je, naime, na sjednici u četvrtak Uredu predsjednika na upravljanje dala rezidenciju u zagrebačkoj Visokoj ulici, u koju je preseljenje svoga ureda najavila izabrana predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Istodobno, Vlada je na upravljanje Državnome uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) dala cijeli kompleks na Pantovčaku.

Pročitajte i ovo Ivo Josipović Uoči generalne probe Nepredviđene situacije ponekad se događaju i na inauguracijama: ''Nije bilo nikakve zle namjere'' Slika nije dostupna Nema ni naznake preseljenja Nova predsjednica vlast će ipak preuzeti na Pantovčaku!

Ured Grabar-Kitarović: 'Josipović odgovoran za ugrožavanje nacionalne sigurnosti ako donese odluku o preseljenju'

Iz Ureda predsjednika je rečeno da proces preseljenja u Visoku ulicu može početi idućega tjedna na način da se od DUUDI-ja, koji je do sada upravljao rezidencijom u Visokoj ulici, preuzmu ključevi i elaborat o rezidenciji. Rezidencija u Visokoj ulici, naime, objekt je spomeničke baštine.

VIDEO Evo što će biti s tajnim dokumentima iz Ureda predsjednika

Iz Ureda dodaju da će Josipović Vladinu odluku primjenjivati poštujući proceduru i dinamiku procesa preseljenja, primjerice sigurnosne aspekte, o čemu će obavještavati izabranu predsjednicu Grabar-Kitarović.

Karamarko: Odluka o Viskoj je brzopleta, nek' se Milanović preseli u Kockicu

Ako preseljenje ne bude završeno do kraja mandata Ive Josipovića, onda je na izabranoj predsjednici da, kada preuzme dužnost, završi to preseljenje ako to želi, rečeno je u Uredu predsjednika. Josipoviću mandat istječe 18. veljače u ponoć.

Izabrana predsjednica Grabar-Kitarović u četvrtak je nakon donošenja odluke o rezidenciji u Visokoj pozdravila spremnost Vlade na suradnju, ali i izrazila čuđenje zbog trenutka i načina na koji je odluka donesena, istaknuvši kako cilj nije preseljenje Ureda predsjednice samo po sebi već značajno smanjenje troškova.

"Cilj preseljenja Ureda nije preseljenje samo po sebi već značajno smanjenje troškova. U tu svrhu nužno je izraditi ekonomsku analizu, kako bi se vrlo jasno pokazala financijska opravdanost preseljenja, kao i osigurala sredstva za realizaciju te odluke. Prije donošenja konačne odluke izabrana Predsjednica imenovat će povjerenstvo koje će pripremiti sveobuhvatnu stručnu analizu", priopćio je u četvrtak Ured Grabar-Kitarović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene