Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivica Todorić, bivši čelnik Agrokora, u najnovijoj blog objavi navodi kako je u razgovorima o roll up kreditu sudjelovala i Sberbanka, no na kraju odustala iako je njezina ponuda, tvrdi Todorić, bila povoljnija od one američkog fonda Knightnead.


Objavu Ivice Todorića prenosimo u cijelosti:

Vezani članci Ivica Todorić Blamaža DORH-a koja je građane koštala više od 9 milijuna kuna: Tko će za to odgovarati? Velika blamaža DORH-a - 1 Težak dan za DORH: Dvije odluke dodatno bacile sjenu na rad Državnog odvjetništva

"Na sastanku u Agrokoru, u drugoj polovici travnja ove godine, kojeg je vodio Ante Ramljak, a nazočilo mu je trideset osoba, razgovaralo se o ponudi Sberbanke za roll up kredit. Sberbanka je za zadnji kredit od 100 milijuna eura Agrokoru tražila da uđe u prioritetnu tražbinu, a zauzvrat bi dala dodatno financiranje i to ne 1 za 1 već puno više. Na tome sastanku pravni predstavnik Knightheada izjavio je kako treba pričekati jer Knighthead još nije kupio potrebnu količinu obveznica i da hitno treba javiti fondu da požure s kupnjom kako bi mogli ući u Vjerovničko vijeće i krenuti s roll up-om. Stoga je na tom sastanku odbijena Sberbanka te joj je odgovoreno da se ne može krenuti s roll up-om i da im ne daju da 100 milijuna eura prebace u senior status.

Taj neuobičajeni, kriminalni model odbijanja bolje ponude imao je samo jedan cilj – neskriveno pogodovanje kako bi se Knightheadu dalo dovoljno vremena da kupi obveznice. Zločinačka organizacija u Agrokoru, a kojoj je legitimaciju dao neustavni Vladin Lex, ovim je činom počela ostvarivati nevjerojatnu nepripadnu financijsku korist koja se mjeri u milijardama kuna i iznosi iz Republike Hrvatske. Potpuno je jasno da je Ante Ramljak trgovao povjerljivim informacijama, a s predstavnicima Knightheada, za kojeg je čak lažno tvrdio da kotira na burzi, ovakav scenarij dogovorio već puno ranije. Načini i vrijeme stjecanja Agrokorovih obveznica u vlasništvu Knightheada također su lako utvrdive. Ove su činjenice provjerljive kod svih osoba koje su sudjelovale na sastanku, a nevjerojatni događaji kojima svjedočimo proteklih dana dodatno ih potvrđuju".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju