Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Agrokor jača i širi svoju Upravu

Ivica Sertić novi izvršni potpredsjednik Agrokora, Mislav Galić novi predsjednik Uprave Jamnice d.d.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Sertić postao je novi izvršni potpredsjednik Agrokora, a Mislav Galić uz postojeću funkciju postaje i novi predsjednik Uprave Jamnice d.d.

S ciljem što kvalitetnije organizacije upravljanja portfeljom svojih prehrambenih tvrtki, kao i na osnovi analize novih poslovnih zadataka i profila vodećih kadrova u Koncernu, usvojena je odluka kojom je proširena Uprava Agrokora i ujedno postavljena nova Uprava Jamnice d.d.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 2 Dopuna istrage Dnevnik Nove TV doznaje: Ide se na novo skupo vještačenje u slučaju Agrokor, odabir pao na inozemne financijske vještake Slika nije dostupna Mislav Galić Osumnjičeni u aferi Agrokor ostavljen na mjestu predsjednika uprave Jamnice

Mislav Galić je, uz svoju sadašnju poziciju izvršnog potpredsjednika Agrokora za Poslovnu grupu Hrana, preuzeo i upravljanje tvrtkom Jamnica d.d., kao njen novi predsjednik Uprave. Ivica Sertić, dosadašnji predsjednik Uprave Jamnice d.d. postao je novi član Uprave Agrokora te preuzeo funkciju izvršnog potpredsjednika za tržišta, prodaju i logistiku. Time je Uprava Agrokora dodatno osnažena, a oba iskusna i uspješna menadžera imat će priliku na najbolji način primjeniti svoja poslovna i upravljačka znanja i vještine.

Ivica Sertić je predsjednik Uprave Jamnice od 1993. godine. Pod njegovim vodstvom u posljednje 23 godine Jamnica je postala snažnim tržišnim liderom i najvećim proizvođačem mineralnih voda i bezalkoholnih pića na jugoistoku Europe, a svoj rast temeljila je na izgradnji snažnih robnih marki koje na hrvatskom i regionalnom tržištu imaju vodeću poziciju u svojim segmentima. Među njima se posebno ističe brend Jana, kao prirodna mineralna voda koja se izvozi na više od 20 različitih tržišta, koja uz regiju uključuju SAD, Rusiju, Australiju, Njemačku, Kanadu i brojna druga tržišta.

Mislav Galić je od 2008. godine izvršni potpredsjednik Agrokora za Poslovnu grupu Hrana. Prije toga, od 1998. do 2008. godine, bio je predsjednik Uprave kompanije Ledo d.d.. Za to vrijeme Ledo grupa je ostvarila višestruki rast tržišnog udjela i prodaje, preuzela 3 tvornice u BiH, Srbiji i Mađarskoj i pokrenula velik broj uspješnih brendova.

Navedene promjene provedene su sukladno strateškoj odluci Agrokora o daljnjem jačanju i razvoju svoga poslovanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene