Obavijesti Video Pretražite Navigacija
građani su izabrali

Ivica Puljak o preliminarnim rezultatima izbora: "Pružit ćemo ruku svima koji žele da se Split razvija, ali to nisu Željko Kerum i HDZ"

Ivica Puljak
Ivica Puljak Foto: DNEVNIK.hr
Prijevremeni izbori u gradu pod Marjanom, prvi krug, održani su nakon nešto više od godinu dana od redovitih, a zbog ostavki gradonačelnika Ivice Puljka, njegovih zamjenika te 20 vijećnika Gradskog vijeća. Prema preliminarnim rezultatima Ivica Puljak i dalje premoćno vodi.

Ivica Puljak je iz stožera poručio da su građani Splita odlučili i izabrali red umjesto nereda. "Sve ono što smo mi radili zadnjih 10 mjeseci, izabarli su smjer da nastavimo s njim", rekao je i zahvalio svima koji si izašli na izbore.

Zahvalio je svojim zamjenicima. "Sada ćemo imati većinu kojom ćemo moći sve projekte ostvariti u sljedeće 3 godine", rekao je i dodao kako će to biti godine preporoda grada Splita.

Komentirao je izlaznost koja je mala, ali dodaje kako je izlaznost onih koji su njih podržali bila velika.

Puljak smatra da će u drugom krugu za 15 dana, potvrditi ovu pobjedu.

Kaže i da će pružiti ruku svima koji žele da se Split razvija, ali to nisu Željko Kerum i HDZ.

"Prvi potezi koji su sad bili na čekanju, kao Dračevac, Žnjan i raspisivanje refernduma za istočnu obalu", rekao je.

Pročitajte i ovo Bojan Ivošević u Dnevniku Nove TV Bojan Ivošević o izborima u Splitu: "Nećemo po nekakvim konobama na janjetini dogovarati većine"

"Ova tri mjeseca će dat veći zamah Splitu. Grad će doživjeti takvu renesansu da će biti primijer za sve ostale gradove u Hrvatskoj", rekao je i dodao kako će uvesti red tamo gdje nikad nitko nije doveo red.

Ponovio je da neće surađivati s Kerumom i HDZ-om, ali im neće smetati ako podrže projekte koji su dobri za Split.

Komentirao je i navodne seks afere.

"Sve te namještene afere nisu utjecale na građane, dapače, dali su nam povjerenje unatoč svim podmetanjima", rekao je i dodao kako će poduzeti sve da pronađu počinitelji i da se razjasni cijela situacija.

"Svi marljivi i pošteni radnici u gradskoj upravi se ne trebaju bojati za svoje radni mjesto", ističe i dodaje kako nikad nije bilo važno tko pripada kojoj političkoj opciji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene