Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POBJEDA CENTRA

Ivica Puljak nakon uvjerljive pobjede: "Bit ću gradonačelnik svih građana Splita. Učinit ćemo da Split bude centar regije"

Ivica Puljak iz stranke Centar obratio se javnosti nakon objave privremenih rezultata drugog kruga izbora za splitskog gradonačelnika, prema kojima je uvjerljivo pobijedio protukandidata Zorana Đogaša.

Velikim pljeskom uz pjesmu Olivera Dragojevića dočekan je u nedjelju navečer Ivica Puljak, koji se zahvalio svim građanima i građankama Splita na podršci.

"Isto tako zahvaljujem se svima koji su izašli na izbore i nisu dali glas nama. Ja ću biti gradonačelnik svih građana Splita", rekao je Puljak te istaknuo kako će Split biti na ponos Hrvatske. "Građani Splita koji su nas izabrali poslali su jasnu poruku, a to je da je ovaj smjer uvođenja red i smjer u kojemu svi građani jednaki i imaju iste šanse, da je to smjer u kojem žele da gradimo Split u sljedeće tri godine", rekao je Puljak.

"Bit ćemo ponosni na ono što ćemo napraviti sljedeće tri godine, učinit ćemo da bude centar regije i da bude primjer", poručio je Puljak pa dodao kako je Split "centar svita".

"Naši prvi potezi bit će da prvi dan okupimo direktore javnih tvrtki i pročelnike i predočimo im nacrt razvoga grada u javnom interesu", najavio je gradonačelnik Puljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pozvao građane da izađu na izbore Puljak pred izbore poručio: "Vi odlučujete kako će grad izgledati u budućnosti"

U ponedjeljak će početi razgovarati s kolegama iz SDP-a i Mosta, rekao je Ivica Puljak. "Želim biti gradonačelnik u dva mandata, ali dva puna."

Podršku građana koju je dobio nazvao je neprikosnovenom.

S Plenkovićem očekuje i dalje dobru suradnju

"Svima nam je drago da se turizam vratio u velikoj mjeri, ali su se dogodile stvari koje su previše napregnule infrastrukturu", kazao je Puljak te dodao kako su Karepovac i Žnjan prvi projekti na kojima će raditi.

S premijerom Andrejem Plenkovićem su uvijek dobro komunicirali, rekao je i dodao kako se nada da će tako i dalje biti.

Razvoj grada Splita ovisi o nacionalnoj politici, rekao je Puljak, ali i naglasio da je njegov fokus ipak grad Split.

Građani okupljeni oko Puljka zapjevali su "Ovdje nitko nije normalan", kao poruku premijeru vezanu za njegove izjave o rezultatima prvog kruga izbora za splitskog gradonačelnika.

Prema privremenim rezultatima DIP-a nakon 21 sat, Puljak je dobio 27.496 glasova, a Đogaš 13.243.

Više o izborima u Splitu možete pratiti >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene