Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u dubrovniku

Ivana Petrović: "Stječe se dojam da je predsjednik Milanović uvrijeđen što nije pozvan na sutrašnji sastanak s Pompeom"

Posjet američkog državnog tajnika Mikea Pompea u Dubrovniku prati reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Petrović koja javila uživo iz tog grada.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Petrović komentirala je izjave predsjednika Zorana Milanovića o posjetu Mikea Pompea za kojeg je kazao da "dolazi uvaliti američke vojne avione".

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Slika nije dostupna AMERIČKI DRŽAVNI TAJNIK U HRVATSKOJ Okončan sastanak Pompea i Plenkovića: "Nadam se da će državno tajništvo vidjeti da smo ispunili sve preduvjete za ukidanje viza za posjet SAD-u"

"Stječe se dojam kako je uvrijeđen što nije pozvan na sastanak s Pompeom u Dubrovnik", kaže Petrović te dodaje da je u nekim stvarima ima pravo, kao u percepciji američke politike prema Kini, ali se takve stvari ne rješavaju na ovakav način, već se treba sjesti za stol.

"Pogrešno je stvarati dojam da će Hrvatska sutra pristati na kupovinu američkih aviona", kaže Petrović te dodaje kako je kupovina aviona stvar i političke odluke.

Kaže kako će se razgovarati o više stvari.

"Na stolu će biti LNG terminal Krk, sporazum o ukidanju dvostrukog oporezivanja i ukidanje viza za hrvatske državljane", rekla je. 

Sutrašnji sastanak je sastanak prilike, kaže reporterka Nove TV te dodaje kako se na njemu mogu poboljšati hrvatsko-američki odnosi.

Zadnji sastanak bio je između predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i američkog predsjednika Donalda Trumpa u Varšavi na samitu Triju mora. Taj je sastanak pripreman dugo, ali nije bilo više nastavka priče.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene