Posjet američkog državnog tajnika Mikea Pompea u Dubrovniku prati reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Petrović koja javila uživo iz tog grada.


Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Petrović komentirala je izjave predsjednika Zorana Milanovića o posjetu Mikea Pompea za kojeg je kazao da "dolazi uvaliti američke vojne avione".

Vezani članci Novčanik, ilustracija Dubrovnik najavio veliki proračun za vraćanje kredita, a sve više građana u problemima. Gradonačelnik optimističan: "Možemo vratiti sve svoje obveze" Dubrovnik najpogođeniji koronakrizom - 4 Dubrovačke atrakcije puste su poput brojnih turističkih mjesta u Hrvatskoj, no cijene i dalje izazivaju pažnju javnosti

"Stječe se dojam kako je uvrijeđen što nije pozvan na sastanak s Pompeom u Dubrovnik", kaže Petrović te dodaje da je u nekim stvarima ima pravo, kao u percepciji američke politike prema Kini, ali se takve stvari ne rješavaju na ovakav način, već se treba sjesti za stol.

"Pogrešno je stvarati dojam da će Hrvatska sutra pristati na kupovinu američkih aviona", kaže Petrović te dodaje kako je kupovina aviona stvar i političke odluke.

Kaže kako će se razgovarati o više stvari.

"Na stolu će biti LNG terminal Krk, sporazum o ukidanju dvostrukog oporezivanja i ukidanje viza za hrvatske državljane", rekla je. 

Sutrašnji sastanak je sastanak prilike, kaže reporterka Nove TV te dodaje kako se na njemu mogu poboljšati hrvatsko-američki odnosi.

Zadnji sastanak bio je između predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i američkog predsjednika Donalda Trumpa u Varšavi na samitu Triju mora. Taj je sastanak pripreman dugo, ali nije bilo više nastavka priče.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr