Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nimalo diplomatski

Milanović o posjetu državnog tajnika SAD-a: "Dolazi nam probati uvaliti američke avione, to je smisao"

Predsjednik Milanović rekao je da s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom o vojnim avionima "nitko ne bi trebao razgovarati" jer je to vrsta pritiska.

Predsjednik RH Zoran Milanović u zaleđu Omiša, na komemoraciji u povodu obilježavanja 78. obljetnice talijansko-četničkih, komentirao je dolazak američkog državnog tajnika Mikea Pompea te kazao kako on "dolazi uvaliti američke vojne avione".

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit" Predsjednik Milanović na otvorenju Noćnjaka 2024. - 3 Manifestacija u Zadru Milanović iz Zadra poručio: "Borite se za izvrsnost. Nema razloga da budemo europski socijalni slučaj"

"To kažem ja, koji sam rekao da bi američka roba trebala biti prioritet. Sad dolazi, u vrijeme kad su već praktički otvorene ponude. Po meni, s njime o tome nitko ne bi smio razgovarati jer je to vrsta pritiska", kaže predsjednik Milanović.

"To je trebalo raditi prije pola godine, a ne sad, evo ti njih dva tjedna prije američkih izbora. To je krivo. U idealnim okolnostima američka ponuda trebala bi biti prioritet. Ova odluka će biti politička. Postoje dva ili tri proizvoda koja dolaze u obzir i to treba kupiti od članice NATO-a. Jedna je ponuda za rabljene, a druga za potpuno nove avione, sad je samo pitanje cijene i kojem roku mi to možemo imati", smatra i dodaje:

"To je smisao dolaska gospodina Pompea u Dubrovnik. Glavni grad Hrvatske je Zagreb."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene