Slučaj Mamić nikoga nije iznenadio, barem ako se ta osoba jednom u životu dotakla hrvatskog pravosuđa. Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Petrović komentirala je aktualnu situaciju te kako vratiti povjerenje građana u pravosudni sustav.


Ivana Petrović je za Dnevnik Nove TV komentirala aktualne optužbe Zdravka Mamića za korupciju u hrvatskom pravosuđu. 

Vezani članci Zoran Milanović Milanović o Mamićevim optužbama i osječkim sucima: ''Vidi se da se radi o običnim propalicama'' Zdravko Mamić Bizarna objava Zdravka Mamića: Pozvao sve koji su se susreli s ucjenama sudaca da podijele svoju priču

''Ovo me nije iznenadilo, a vjerojatno nije iznenadilo ni ljude koji su barem jednom u životu bili u žrvnju hrvatskoga pravosuđa'', rekla je te dodala da se slaže s ravnateljicom USKOK-a Vanjom Marušić, o činjenici da se nikoga ne može optužiti na osnovi paušalnih tvrdnji o korupciji. 

Maleni Frane je rođen u Sisku 17. ožujka 2021. U Sisku rođen mali Frane, ime je dobio po velikom dobročinitelju koji je obitelji pomogao nakon potresa: "Jako sam sretan, ali..."

Popunjeni kapaciteti u karlovačkoj bolnici 03 Poslali dramatični apel: Pogledajte kako danas izgleda COVID odjel karlovačke bolnice

''No, jednako tako smatram kad su dobili te stickove i kada su vidjeli suce koji su u predmetu Mamić, da su trebali obavijestiti odmah predsjednika Županijskog suda u Osijeku, da on dalje po tome postupa jer ovako ispada da nije bilo ovoga svega, da nije došlo u medije, da se to jednostavno ne bi niti znalo'', objasnila je.

Kada su u pitanju suci i njihov rad, odnosno licence, podsjetila je na prijedlog nekadašnjeg ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića da bi suci trebali prikazati sadržaj imovinske kartice pa se tada veliki broj sudaca usprotivio.

Također, prije desetak godina razgovaralo se o sudskim licencama. Primjerice, kada bi neki sudac imao licencu na četiri godine, nakon isteka, licenca bi se provjeravala i da se produlji, suci bi trebali zadovoljiti određene propisane parametre.

Još jedan dokaz o stanju pravosuđa u Hrvatskoj jest i izvješće Sigurnosno-obavještajne agencije iz lipnja 2016. godine, kada je u izvješću za javnost apostrofirano 20 hrvatskih sudaca koji su prema njihovom stavu prijetnja nacionalnoj sigurnosti. ''Nitko se na to tada nije osvrnuo'', rekla je Petrović.

Hrvatska putovnica, ilustracija Početak turističke sezone odgođen, rasprave o COVID putovnicama sve glasnije: ''Digitalna zelena potvrda je korak naprijed''

Emer Cooke, izvršna direktorica EMA-e Europska agencija za lijekove odlučila o cjepivu AstraZenece: ''Sigurno je za korištenje, nije povezano sa stvaranjem krvnih ugrušaka''

''Politička volja potrebna je za promijeniti poljuljano povjerenje građana u hrvatsko pravosuđe. Sprega politike i pravosuđa je dosta snažna. Treba mijenjati zakone. Ništa se ne može riješiti bez snažne političke volje, ona je ključna'', zaključila je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju