Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Glavaš je ratni profiter i zato treba biti tamo gdje se sada i nalazi', izgovorio je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić kada se početkom godine na izvanrednoj konferenciji obratio novinarima. Zasmetalo je to Branimira Glavaša koji ga je tužio. Isprike, poručio je jučer preko svojeg odvjetnika Radana Kovača, ne prihvaća.


'S obzirom da su iznesene brojne inkriminacije na njegov račun, Glavaš traži da bude prisutan kako bi dao iskaz, slušao Vrkića i postavljao pitanja, a po potrebi se i suočio s njim', obrazložio je odvjetnik Kovač.

Vezani članci Slika nije dostupna Branimir Glavaš stigao u Osijek Slika nije dostupna 'Glavaš pokušava u Osijeku organizirati bosanski scenarij'

Branimir Glavaš to smatra, prenio je Kovač, ozbiljnim. Vrkić je tada rekao i kako je od “dobrih ljudi iz HDSSB-a dobio informaciju” o navodnoj pripremi i organizaciji “velikog kaosa u Osijeku, koji se dirigira telefonom iz Mostara”.

Zbog toga su Glavaš i odvjetnik Kovač za svjedoka pozvali i aktualnog predsjednika HDSSB-a dr. Vladimira Šišljagića.

Branimir Glavaš: 'Neću odustati u svojoj borbi! Vraćam se u Hrvatsku!'

'To nisu klevete u smislu da vam netko nešto predbacuje pa vi preko toga možete prijeći, nego je to ozbiljna stvar, a vremenski odmak je 20 godina. Radi se o stvarima koje ni ja kao branitelj ne mogu sve znati', poručio je Glavašev odvjetnik.

Okrivljenička klupa na koju je trebao sjesti osječki gradonačelnik Ivan Vrkić ostala je prazna. Novo ročište zakazano je točno u podne 2. listopada.

Osječki sudac Ivan Sajter do tada će uputiti zamolnicu Ministarstvu pravosuđa BiH kako bi Branimir Glavaš, koji služi kaznu u zatvoru u Mostaru, mogao biti nazočan idućoj raspravi. Glavaš je spreman osobno podmiriti sve troškove prijevoza, smještaja kao i dnevnice za zaposlenike. Vrkićeva braniteljica Jadranka Gržin iz Zagreba zatražila je već ranije odgodu rasprave jer je istovremeno angažirana u postupku na zagrebačkom sudu na slučaju prvookrivljenog Damira Polančeca. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju