Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Situaciju oko prodaje MOL-ovih dionica Ine u Dubrovniku je komentirao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.


Glavni vladin pregovarač s MOL-om Ivan Vrdoljak naglasio je kako su Mađarskoj, kao i Hrvatskoj, važniji odnosi nego statusi, odnosno, postoje i druga pitanja osim Ine.

'Mol se dosada nije obratio niti meni kao pregovaraču sa konkretizacijom nekog stava. Kada dobijemo stav MOL-a, želju ili potrebu za daljnim razgovaranjem, možda i prije drugog kruga razgovora koji bi svakako trebali imati kroz par tjedana, tada možete očekivati i formulaciju stava Vlade i sljedeće korake', kazao je Vrdoljak.

>> 'I predsjednik SAD-a je izlazio pred veliku porotu i odgovarao na najneugodnija pitanja'

Vezani članci Zgrada Ine INA i MOL postigli dogovor o stjecanju OMV-ovog udjela u OMV-u Slovenija Slika nije dostupna Vrdoljak: Treći krug pregovora s MOL-om u sljedećih 10 dana

Nakon što je otpao susret u Dubrovniku, šefica hrvatske diplomacije večeras će se u Budvi sastati s mađarskim kolegom, Janosem Martonyijem. 'Sigurno nećemo rješavati pitanje odnosa između MOL-a i Hrvatske države kao strateškog partnera, što se tiče INE, ali odnose između Mađarske i Hrvatske - o tome ćemo svakako razgovarati, koji su, uz svo dužno poštovanje, ipak nešto širi', kazala je Vesna Pusić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook