Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbio im zahtjev

Turudić USKOK-u: Pokušali ste nedopušteno utjecati na sud

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U rješenju kojeg je potpisao Turudić stoji kako USKOK traži izuzeće suca jer su nezadovoljni njegovim odlukama.

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić odbio je zahtjev USKOK-a da se iz kaznenog predmeta protiv Berislava Rončevića, odnosno 'slučaja kamioni' zbog pristranosti izuzme sudac Željko Horvatović.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić Sve objasnili Oglasio se USKOK: Komentirao je li Pleslić nudio nagodbu ako optuži Turudića i jesu li oni izvor spornih poruka Ivan Turudić, sudac - 2 Ivan Turudić Tko je budući šef DORH-a? Kontroverzni sudac se spominje u optužnici USKOK-a, pala mu jedna od najvažnijih presuda u Hrvatskoj

Turudić: U demokratskom društvu nije normalno da se jedna vlast miješa u drugu

USKOK je u svom zahtjevu naveo kako je Horvatović odbio ispitivanje svjedoka Zlatka Kozolića i Ivana Popovića, te dio dokumentacije odbio uključiti kao dokaze.

Kako stoji u rješenju kojeg je potpisao Turudić, USKOK traži izuzeće suca jer su nezadovoljni njegovim odlukama, što nema veze sa sumnjom u pristranost.

Turudić je također kritizirao USKOK što su preko medija najavili da će tražiti Horvatovićevo izuzeće.

'Način podnošenja zahtjeva za izuzeće koji je bio i medijski najavljen prije nego što je formalno podnesen, ukazuje na pokušaj nedopuštenog utjecaja podnositelja zahtjeva za izuzeće te stvaranje negativne slike o načinu na koji se kazneni postupak vodi, što je neprihvatljivo', napisao je Turudić u rješenju objavljenom na internetskim stranicama Županijskog suda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene