Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vladin odabir za glavnog državnog odvjetnika

Turudić opleo po Milanoviću: "Što reći o čovjeku koji se hvalio da je kršio zakon?"

Predsjednik Zoran Milanović opleo je po Vladinom odabiru nasljednika Zlate Hrvoj Šipek, Ivanu Turudiću, koji je sada odgovorio na prozivke.

Vladin odabranik za glavnog državnog odvjetnika, Ivan Turudić, komentirao je kritike predsjednika Zorana Milanovića povodom njegovog izbora.

"Ivan Turudić nije politički neovisan, nije etičan, a nema ni profesionalni ugled nužan za obavljanje dužnosti glavnog državnog odvjetnika", rekao je Milanović u četvrtak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Komentar Danke Derifaj "Muka mi je, već tri sata skupljam snagu da odgovorim ženi..."

Turudić je za Večernji pak rekao da je taj napad, posve u stilu predsjednika, očekivao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Čeka se obdukcija Pored Krapine pronađeno tijelo muškarca: Sumnja se na nasilnu smrt

"Njegov je vokabular poznat, s njim se ne može diskutirati i raspravljati o pravnim pitanjima i pravu kad je pravnik u njemu davno umro. Što reći o čovjeku koji se hvalio da je kršio zakon kad je uvijek znao kad se provode izvidi protiv ministara?

Upravo je on svojim postupanjem pokazao da ima volju dominirati osobama i institucijama u hrvatskom pravosuđu", kazao je za Večernji.

Vladin odabir

Vlada je jednoglasno u četvrtak odabrala da će na mjesto glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek Saboru predložiti suca Turudića.

Iako su njegovi protukandidati uglavnom zadovoljni odabirom, a premijer Andrej Plenković uvjerava da je DORH i USKOK rade neometano i bez utjecaje Vlade, oporba je Turudića nazvala "produženom rukom HDZ-a".

"Strašno sam iznenađena, svi smo u potpunom šoku i nevjerici, ali ponovit ću još jednom redom sporna su sva četiri kandidata, ali Turudić od svih dovodi do one situacije kad moramo postaviti pitanje – 'Dokle više?'", komentirala je Dalija Orešković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene