Tijekom glasanja o dosad raspravljenim točkama i amandmanima na paket poreznih zakona, Ivan Pernar iz Živog zida javio se za povredu poslovnika. Opomenom ga je ušutkao predsjednik Sabora.

Galerija


''Pa htio sam pitati ima li među HDZ-ovcima barem jedan koji razmišlja svojom glavom ili su svi kao roboti?'' rekao je Ivan Pernar.

Vezani članci Zoran Milanović Nakon svih svađa i prepirki: Milanović pozvao Plenkovića da zajedno polože vijenac na Mirogoju Božo Petrov o prijetnjama Bunjca (Foto: Dnevnik.hr) Božo Petrov: "Osuđujem prijetnje Bunjca u Saboru, ali me smeta moraliziranje HDZ-a"

Promptno je uzvratio predsjednik Sabora Gordan Jandroković: ''Kolega Pernar, dobili ste opomenu za neprimjereno ponašanje u Saboru, članak 238.''

Nije stao na tome, nego je dodao da se ni u Živom zidu ne razmišlja svojom glavom.

''Da ne ulazimo u polemike, vidjeli smo da se ni kod vas ne razmišlja glavom, nego da predsjednik odlučuje tko je u Saboru, a tko nije'', rekao je Jandoković i ironično pozvao Pernara da sad i on njemu da opomenu.

Jandroković je aludirao na slučaj kad je Branimir Bunjac podnio ostavku na mjesto zastupnika u Saboru, na kojem ga je trebala zamijeniti prva dama Živog zida Vladimira Palfi. Bunjac je naknadno povukao ostavku, a predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić presudio je da Bunjac ostaje u Saboru.

U Zagrebu zaplijenjeni droga, oprema za laboratorij, oružje, nakit, računalo, mobitel...