Dovršene su dvije odvojene istrage u kojima je zaplijenjen 391 gram kokaina, 525 grama amfetamina i 22 grama marihuane, javlja zagrebačka policija.

Galerija


U istrazi provedenoj u ponedjeljak nad 20-godišnjakom pronađeno je 525 grama amfetamina i dva grama marihuane. Utvrđeno je da je 20-godišnjak iz Njemačke naručio pismovnu pošiljku s amfetaminom koji je namjeravao preprodati.

Vezani članci U prometnoj nesreći kod Čakovca poginuo motociklist - 2 Teška prometna nesreća kod Čakovca: U sudaru s kombijem poginuo motociklist Policija, ilustracija (Foto: Pixsell, Ivo Cagalj) Zajednička akcija sisačke i zagrebačke policije: Pritvorena osmorica dilera raznih vrsta droge

Nakon preuzimanja pošiljke je uhićen, a pretragom stana pronađeni su manja količina marihuane, prijenosno računalo i mobitel.

U drugoj istrazi pronađeno i oružje

U utorak je provedena istraga nad 33-godišnjakom. Pretragom prostora kojim se koristi pronađen je 391 gram kokaina i 20 grama marihuane, pištolj te 50 komada streljiva i užlijebljena cijev za oružje.

Osim droge i oružja, pronađena je i veća količina nakita za koji se pretpostavlja da je ostavljen kao zalog za drogu te oprema za laboratorij za uzgoj i proizvodnju marihuane.

Utvrđeno je da je 33-godišnjak nabavljao veće količine kokaina i marihuane radi daljnje preprodaje na zagrebačkom području.

Obojica dilera pritvorena su uz kaznene prijave.