Dovršene su dvije odvojene istrage u kojima je zaplijenjen 391 gram kokaina, 525 grama amfetamina i 22 grama marihuane, javlja zagrebačka policija.

Galerija


U istrazi provedenoj u ponedjeljak nad 20-godišnjakom pronađeno je 525 grama amfetamina i dva grama marihuane. Utvrđeno je da je 20-godišnjak iz Njemačke naručio pismovnu pošiljku s amfetaminom koji je namjeravao preprodati.

Vezani članci Alkoholizirani vozač, ilustracija (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Čudo da je živ: Na parkiralištu izazvao krš, "napuhao" čak 4,3 promila pa dobio 15 dana zatvora Policija na Dunavu, ilustracija (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Muškarac i dijete ispali iz čamca na Dunavu: Spasila ih policija i utvrdila da je 28-godišnjak pijan

Nakon preuzimanja pošiljke je uhićen, a pretragom stana pronađeni su manja količina marihuane, prijenosno računalo i mobitel.

U drugoj istrazi pronađeno i oružje

U utorak je provedena istraga nad 33-godišnjakom. Pretragom prostora kojim se koristi pronađen je 391 gram kokaina i 20 grama marihuane, pištolj te 50 komada streljiva i užlijebljena cijev za oružje.

Osim droge i oružja, pronađena je i veća količina nakita za koji se pretpostavlja da je ostavljen kao zalog za drogu te oprema za laboratorij za uzgoj i proizvodnju marihuane.

Utvrđeno je da je 33-godišnjak nabavljao veće količine kokaina i marihuane radi daljnje preprodaje na zagrebačkom području.

Obojica dilera pritvorena su uz kaznene prijave.