Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon sastanka s Božinovićem

Ivan Penava: "Nisu me nagovarali da odustanem od prosvjeda"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, kako doznaje Nova TV, sastao se s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem i najužim timom iz povjerenstva koji se bavi istraživanjima zločina na Ovčari.

Iz Ministarstva poručuju kako svi imaju isti interes, a to je da se zločini procesuiraju. Da su zadovoljni dosad učinjenim, kažu, sigurno ne bi osnovali povjerenstvo.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Motivacija uoči izbora Davor Božinović komentirao snimku predsjednika stranke i otkrio hoće li tražiti krivca: "Kada malo bolje poslušate..." Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Gradonačelnik Penava smatra kako nije bitan njegov dojam nakon sastanka nego da se stvari pokrenu. Do daljnjega, tvrdi, neće davati izjave nego će pripremati prosvjed najavljen za listopad.

Cilj prosvjeda je, uvjerava Penava, da u fokusu isključivo budu žrtve.

"Razgovor u MUP-u bio je konstruktivan"

„Današnji sastanak u organizacije MUP-a je bio konstruktivan. Zahvaljujem se ministru i kamo sreće da smo i ranije češće razgovarali“, kazao je Penava u razgovoru za Dnevnik Nove TV i poručio da ne odustaje od prosvjeda.

Istaknuo je kako je na sastanku dobio informacije o tome što se radi po pitanju istraživanja ratnnih zločina.

„Uz svu volju ocjena da institucije po tom pitanju nisu dovoljno poduzeli i dalje stoji. Svi skupa trebamo pomoći kako bi se dinamika ubrzala na razinu koja će donijeti kvalitetne i dobre rezultate u što je moguće kratkom vremenu“, kaže Penava.

Poručuje kako prosvjed nije nasilan i destruktivan.

„Želimo poduprijeti institucije u onome što rade, ali istovremeno želimo da promijene način i tempo svog rada. Očito da nešto u tom sustavu ne funkcionira“, rekao je Penava.

Na pitanje kako planira prosvjed održati apolitičnim, Penava odgovara kako on ne smije biti podređen bilo čijim osobnim ili stranačkim interesima.

„Naravno da će biti pojedinaca koji su neodgovorni i koji u svemu vide svoju prigodu za poentirati da li osobno da li stranački i to će napraviti i neće prezati pa makar to činili i na ratnim zločinima. Što to znači, da nikad ne bismo smjeli artikulirati problematiku ratnih zločina", pita se Penava.

"Nisu me pokušali odgovoriti"

Tvrdi da ga nisu pokušali odgovoriti od prosvjeda.

„Spomenuli su kolege stav da bi voljeli da prosvjeda ne bude, ali ne u smislu da bi me išli nagovarati“, kaže Penava.
 

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene