Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborski zastupnik i načelnik općine Tisno Ivan Klarin poslao je medijima priopćenje u kojem je naveo kako podnosi ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije SDP-a Šibensko-kninske županije. Njegova je ostavka potaknuta subotnjom konvencijom na kojoj Klarin nije izabran u najviša tijela stranke.


''Danas podnosim svoju ostavku na mjesto predsjednika SDP-a Šibensko-kninske županije nakon neizbora u najviša tijela stranke. Ostavku podnosim iz razloga nepovjerenja novog stranačkog rukovodstva bez kojeg dalje, pogotovo u sljedećoj godini, kada se održavaju redovni lokalni izbori ne mogu preuzeti odgovornost za obavljanje tako odgovorne funkcije na lokalnoj razini u županiji koja nije nimalo laka za političko djelovanje na platformi SDP-a'', naveo je u pisanoj ostavci Ivak Klarin. 

Vezani članci Peđa Grbin Grbin o razlozima izbacivanja Gotovca: "To nije kolegijalno. Ali ono što je nakon toga uslijedilo prelazi granice" Tomislav Tomašević Tomašević o raskolu vlasti u metropoli: ''I dalje smo otvoreni za suradnju, ali nije jasno što zagrebački SDP želi''

''Svoje daljnje političko djelovanje nastavit ću još jače usmjeravati na svoj prvi prioritet , vođenje Općine Tisno, a na nacionalnoj razini kao saborski zastupnik SDP-a. Naravno da ću svoje djelovanje nastaviti u SDP-u, stranci kojoj pripadam gotovo od svoje punoljetnosti te da za mene nije i neće postojati nikad niti jedna druga politička opcija. Beskrajno sam zahvalan velikoj većini članica i članova SDP-a Šibensko-kninske županije čiju podršku i u ovom trenutku osjećam u velikoj većini. U protekle tri godine nastojao sam kroz bezbroj političkih poteza upozoriti na sav nerad aktualnog župana te ukazati na brojne probleme naše Šibensko-kninske županije. Potpredsjednici SDP-a Šibensko-kninske županije od jučer su najbliži suradnici novoizabranog predsjednika g. Davora Bernardića te vjerujem da će u dobroj vjeri i uspješno uz pomoć nacionalnog SDP-a nastaviti voditi našu Šibensko-kninsku županijsku organizaciju'', napisao je Klarin.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju