Isus na brucošijadi - zanimljiv je naziv dvodnevne duhovne obnove namijenjene mladima, koja se održava ovog vikenda u Zagrebu.

Galerija


U programu su kateheze i koncerti, a očekuje se da će na događanju sudjelovati više od četiri tisuće mladih.

Vezani članci Lovro Kuščević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ministar Kuščević: "Nitko nema pravo prozivati Darija Kordića, on je odslužio kaznu" Dario Kordić (Foto: Pixsell, Dusko Jaramaz) Dario Kordić govorio o vjeri na skupu don Stojića, aktivisti mu vikali: "Ti si ratni zločinac!"

Svečano je otvorena Duhovna obnova posvećena mladima.

„Ovo mi je prvi put i baš se veselim i mislim da će biti jako zanimljivo, zabavno“, kaže 19-godišnja Martina.

Jedan od svećenika koji će raditi s mladima je i Pater Ike Mandurić poznat po posredovanju pri prosvjedu branitelja, ali i po tvitovima koje su neki protumačili kao obranu župana osumnjičenog za obiteljsko nasilje.

„Želimo da stvarno naši studenti koji završavaju struku ovdje određenu, koja god da je u pitanju, dakle osim te stručne formacije, iskoriste to studentsko vrijeme za duhovnu formaciju“, kaže svećenik pater Ike Mandurić.

Prilika je to i za druženje. Mnogima ovo nije prvi put da sudjeluju na duhovnoj obnovi.

„Osjećaš jednostavno neki mir u sebi i nakon toga se osjećaš mirno budući da konstantno nas napadaju nove informacije, svaki dan sve više, dosta loših informacija“, kaže Matea (28).

"Zajedništvo i susret s Isusom"

Paula (20) kaže kako joj zajedništvo i susret s Isusom daju snagu da nastavi dalje.

To jedno zajedništvo, susret s Isusom, to mi daje snagu da nastavim, stvarno daje snagu čovjeku da nastavi dalje i pomaže puno u životu to.

Važnost zajednice je jedna od ključnih vrijednosti koju organizatori žele prenijeti mladim vjernicima.

„Na početku akademske godine želimo dati jedan poticaj, bodriti naše studente, ispunit ih nadom, da mogu evo krenut u akademsku godinu s vjerom“, kaže don Damir Stojić.

Na putu prema diplomi, poruke nade i ohrabrenja studentima uvijek dobro dođu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr