U Opuzenu zaplijenjeno 73kg kokaina - 2
U Opuzenu zaplijenjeno 73kg kokaina - 2 Foto: DNEVNIK.hr

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor trojici uhićenih sa 73 kilograma kokaina na području Opuzena, doznaje se na sudu.


Zatvor im je određen zbog mogućnosti ponavljanja djela, a nakon što im istekne prvih 30 dana odlučivat će se o produljenju.

Vezani članci Kokain, ilustracija Europol: Nezapamćene količine kokaina i organizirani kriminal su na vrhuncu tijekom pandemije Zapljena splitske policije 01 Jedna od najvećih zapljena splitske policije u proteklih godinu dana: Oduzeto više od četiri kilograma heroina i skoro pola kile kokaina

Trojica uhićenih, a riječ je o O. Č. (46), G. B. (41) i A. O. (34) , osumnjičeni su zbog krijumčarenja kokaina pronađenog u kontejneru s bananama kod Opuzena.

Policija je prilikom pretrage kontejnera pronašla ukupno 60 paketa droge sa nešto manje od 73 kilograma. Kontejner s bananama, u koji su krijumčari sakrili drogu, uvezla je tvrtka bivše gradonačelnice Metkovića i jedne od osnivačice Mosta Katarine Ujdur, no ona se ne povezuje s krijumčarskim lancem.

Osumnjičeni O. Č. je prema pisanju medija zagrebački poduzetnik, koji je postao poznat kada je Novici Petraču dao alibi za otmicu sina generala Vladimira Zagorca. Oršulić je do nedavno bio glavni u nogometnom klubu Gusar iz Komina.

Zaplijenjeni kokain visoke je čistoće pa bi njegova cijena na malo, prema policijskoj procjeni, dosegla vrijednost i do 70 milijuna kuna.

Oglasio se HDZ

Među osumnjičenima je i 34-godišnji Anđelko Oršulić o kojemu se oglasio i HDZ. ''Anđelko Oršulić nije trenutačno, niti je ikad bio član HDZ-a. U dva navrata bio je kandidat na stranačkoj listi za mjesne izbore i za gradsko vijeće, kao nezavisni kandidat i nestranačka osoba'', stoji u priopćenju.