Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jefitna hrana

Istražili smo: Kako jesti s 15 do 20 kuna na dan?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U krizi i recesiji mnogi su počeli štedjeti i na hrani, a često idu i logikom kako je jeftina samo nezdrava hrana. Provjerili smo kako zdravo jesti za 15 do 20 kuna na dan?

Po tržnicama i trgovinama treba se baciti u potragu za bijelim mesom, mlijekom, voćem, povrćem i žitaricama, a zaboraviti na sokove, prerađevine i slatkiše. Najjeftinija varijanta doručka je ako se uzmu miješane žitarice i jogurt i iznosi tri kune po obroku. Jogurt se može zamijeniti sa slatkim mlijekom, a tada cijena obroka raste samo za jednu kunu i iznosi samo četiri kune po obroku.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

Druga od varijanti tog doručka je da se otvori konzerva tunjevine, da se pojede tunjevina s kruhom, što je isto vrlo jeftino. Na akciji, srdela u svježem ili bilo kojem drugom obliku košta samo 10 kuna. Jedna od opcija za jeftino jelo jest i grah u konzervi, napravljen na salatu, uz cijenu od sedam do 10 kuna. Tu su i pileća jetrica za po dvadesetak kuna te prilog od krumpira ili mrkve. Po jednom obroku ručka, to opet ispada malo, samo pet kuna.

Jabuka, naranča ili mandarina su dobar izbor za međuobroke, a po jednom takvom, u prosjeku biste potrošili oko jednu kunu. Večera bi tako bila oko osam kuna, uz 100-150 grama piletine, s rižom i malo povrća. Tako smo, eto uspjeli složiti dnevni meni od otprilike 15 do 20 kuna. Naravno, uz ovu računicu, slatkiše možete zaboraviti, jer jednostavno su preskupi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene