Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestašica vode

Istra: Zabranjen rad autopraonicama, ne smiju se zalijevati vrtovi...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog iznimno nepovoljnih hidroloških prilika i izostanka padalina, u Istri je proglašen prvi stupanj redukcije vode.

Autopraonice u Istri su zatvorene, ne smiju se zalijevati javne zelene površine te nogometna igrališta, a građani čak ne smiju zalijevati vrtove ili poljoprivredne površine. Ne padne li kiša, prijeti proglašenje redukcije drugog i trećeg stupnja, odnosno potpunog prekida distribucije vode.

Pročitajte i ovo Jarun najveća zona bez automobila - 2 Zabrana Na Jarun se više ne smije automobilom, pročelnik Pavuna otkrio kako će Zagrepčani sada do rekreacije i roštilja: "Idealno bi bilo..." Ilustracija Već je na snazi Dobre vijesti za Istrijane: Župan donio novu odluku o redukciji pitke vode, provjerite što se mijenja

>> Karlovac čekaju redukcije struje

'Totalni bankrot, obaveze, krediti, banka ne vidi taj dio redukcije vode, ona traži svoju naplatu, mislim da bi bankrotirali i svi zatvorili', rekao je Boris Muješić, vlasnik jedne autopraonice.

'Autopraonice na ovom našem području smatramo da bi trebale ostat zatvorene. Građani su pred petnaestak godina osjetili redukciju i mislimo da imaju razumijevanja za ovo što radimo', rekao je istarski dožupan Vedran Grubišić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene