Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog iznimno nepovoljnih hidroloških prilika i izostanka padalina, u Istri je proglašen prvi stupanj redukcije vode.


Autopraonice u Istri su zatvorene, ne smiju se zalijevati javne zelene površine te nogometna igrališta, a građani čak ne smiju zalijevati vrtove ili poljoprivredne površine. Ne padne li kiša, prijeti proglašenje redukcije drugog i trećeg stupnja, odnosno potpunog prekida distribucije vode.

>> Karlovac čekaju redukcije struje

Vezani članci Zgrade, ilustracija - 1 Zločinačko udruženje iz Pule: Zaradili 3,7 milijuna kuna prodajući nekretnine koje nisu njihove Grčka Pokušavaju spasiti sezonu: Zabranili necijepljenima ulaz u zatvoreni dio restorana i kafića

'Totalni bankrot, obaveze, krediti, banka ne vidi taj dio redukcije vode, ona traži svoju naplatu, mislim da bi bankrotirali i svi zatvorili', rekao je Boris Muješić, vlasnik jedne autopraonice.

'Autopraonice na ovom našem području smatramo da bi trebale ostat zatvorene. Građani su pred petnaestak godina osjetili redukciju i mislimo da imaju razumijevanja za ovo što radimo', rekao je istarski dožupan Vedran Grubišić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.