Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turistička zajednica Istarske županije u lipnju je po prvi puta ostvarila više od 4 milijuna noćenja što je milijun više nego prošle godine, iz zajednice navode da je razlog tome konstantno ulaganje i odlična suradnja privatnog i javnog sektora.


Turistička zajednica Istarske županije u lipnju je prvi put ostvarila više od 4 milijuna noćenja, što je 37 posto, ili jedan milijun više u odnosu na lipanj 2016., kada je realizirala 3 milijuna noćenja, priopćeno je u subotu iz Županijske turističke zajednice.

Vezani članci Provjera propusnica za napuštanje mjesta prebivališta Istra traži odgodu ePropusnica: "Doći će do kolapsa sustava, to se ne može riješiti do zadanog roka" Prazna Rijeka Kako su dvije županije koje su najbliže žarištu pandemije zaustavile rast broja novooboljelih?

„S takvim brojkama pred i posezona izgledaju puno bolje, i nakon dugog niza godina sustavnog rada, odlične suradnje privatnoga i javnog sektora, zajedničkog rada svih nosioca razvoja na pripremi turističke sezone te konstantnog poboljšanja uvjeta boravka gostiju, očigledno nam se vraća uloženi trud", ističu iz Turističke zajednice Istarske županije.

Direktor županijske TZ Denis Ivošević kaže kako Istarska županija time dokazuje da je dobro posložena i organizirana turistička destinacija.

Veliku ulogu u dobrim turističkim rezultatima ima privatni sektor, koji je osmislio vrlo kvalitetnu ponudu s pogođenom mjerom cijena te znatno investirao u podizanju razine kvalitete smještaja kao i u organizaciji velikih TOP događaja poput: Swatch Beach Volleyball Major Seriesa, Open Air Festivala, Beach Pola u Rovinju, Sea Star Festivala u Umagu, Rise Up Festivala u Poreču i sl., koji u pred i posezoni postaju motiv dolaska brojnih gostiju, dodao je Ivošević. (HINA)