Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zimska bajka

Mistični raj na istoku Hrvatske privlači sve više turista: "Možemo biti više nego zadovoljni"

Aktualno Galerija Kopački rit - 2 Kopački rit - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kopački rit - 5 Kopački rit - 5 Foto: DNEVNIK.hr Kopački rit - 4 Kopački rit - 4 Foto: DNEVNIK.hr Kopački rit - 3 Kopački rit - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kopački rit - 1 Galerija 1/5 >>
Snježni pokrivač i inje prekrili su jedan od najljepših kontinentalnih turističkih bisera - park prirode Kopački rit. Idilično okruženje privuklo je nove goste pa se na kraju godine u Baranji ponovno bilježe pozitivni rezultati.

Maglovit i pod snijegom, Kopački rit još više mističan. Dok većina stanara miruje, neke su životinje, poput jelena i zimi aktivne.

"Mogu se čak vidjeti vjeverice koje se povremeno bude da bi došle do hrane, imamo ovdje na zimovanju i dosta ptica iz sjevernijih krajeva", rekla je Ružica Marušić, voditeljica Službe za prezentacije aktivnosti Javne ustanove Parka prirode Kopački.

Godina na izmaku parku prirode vratila je goste. Ružica dodaje: "Možemo biti više nego zadovoljni s obzirom da smo ove godine imali dvaput više posjetitelja nego prethodne."

Dobra gastronomska ponuda, ali i prirodne ljepote, mir i tišina Baranji su ove godine donijeli gotovo 18 tisuća noćenja, što je na razini rekordne 2019. godine.

Upravo to je u Baranju dovelo i jednu zagrebačku obitelj. Istok Hrvatske toliko im se svidio da su svi odjenuli šokačke reklje.

Pročitajte i ovo Pristanište za elektro-čamce u Kopačkom ritu - 1 investicija od 11 milijuna kn Kraj čekanju u redovima za uživanje u ljepoti prirode: Izgrađeno moderno pristanište za brodove, otvorit će se i dodatna radna mjesta

Pročitajte i ovo Gosti i blagdanski booking - 2 Rast last minute aranžmana Za blagdane više turista nego lani, no ugostitelji ipak nezadovoljni: "Puno je teže nego kako smo inače radili''

"Došli smo jučer i planiramo ostati ovdje još dva, tri dana. Odlučili smo malo produžiti jer nam se ovo sviđa, i smještaj i gazde su super", rekao je Kristijan Rešković iz Zagreba.

I sama sezona bit će produžena na novogodišnje praznike, ali i razdoblje nakon toga.

Iznajmljivačica Nada Piljić kaže: "Za Novu godinu imamo gostiju, za naše spavače ćemo organizirati prigodnu večeru i malu proslavu, prilagođenu uvjetima, a u prvom mjesecu imamo nešto najava što nas raduje jer inače prvi mjesec nismo baš puni."

Iako su i oni radili u prilagođenim uvjetima, zadovoljni su i baranjski ugostitelji. Za Silvestrovo pripremaju posebna iznenađenja.

"Nemamo klasičan doček Nove godine, međutim, bit će raznih menija, između ostalog bit će domaće tijesto punjeno s mesom peradi, bit će konfetirane janjetine, domaćih kolača", kaže ugostitelj Damir Josić.

U novoj godini kontinentalni turizam ponudit će nove sadržaje.

"Sljedeće godine se svi veselimo otvorenju našeg novog prezentacijsko-edukacijskoj centra u Tikvešu, što vjerujem da će biti za sve velika atrakcija", dodaje Ružica.

Pred turističkim djelatnicima idilična je, ali i radna zima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene