Do nedjelje traje i jedan od najvećih sajmova video igara u Europi, Infogamer. Svoje proizvode na Zagrebačkom velesajmu predstavit će više od 200 izlagača iz cijeloga svijeta. Najviše pozornosti izazvao je koncept virtualne stvarnosti.


Apsolutni hit ovogodišnjeg Infogamera je ovaj koncept virtualne stvarnosti. ''Tajna je u dobroj produkciji igrica, postoji vjetar koji piri u lice, to sve skupa, taj dojam virtualne stvarnosti pojačava na jednu novu razinu", objasnio je Domagoj Čavar, izlagač.

Vezani članci Tatoo konvencija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Tetoviranje postalo mainstream: U tri dana tattoo konvencije napravljeno nekoliko stotina tetovaža Jedinstvenim sadržajem Spectre je odlučio dati Parku prirode dodanu vrijednost Virtualni Kopački rit! Mladi tim iz Valpova super idejama stvara nova radna mjesta

Isprobali smo i vožnju na virtualnom roller coasteru i osjetili snažnu mučninu, tako da smo prekinuli vožnju na pola. ''Nakon nekog vremena se izgubi osjećaj pozicije. Misliš da si u tom svijetu, ali zapravo nisi", rekao je posjetitelj Davor.

Posjetitelji ove godine znanje mogu demonstrirati na više od 600 igraćih konzola, organiziraju se i brojni turniri; Najveća navala vlada upravo na onaj ovdje koji dijeli nagradu za konačnog pobjednika - nevjerojatnih 60 tisuća dolara.

"Interesantno je što je ovo najnovija računalna oprema i može se vidjet kako je tehnologija stvarno na vrhuncu", rekao je posjetitelj Hrvoje.

U idućih 6 dana organizatori očekuju više od 70 tisuća posjetitelja. Mi smo svoje odradili, a vjerujemo da će svaki gamer koji imalo drži do sebe, do kraja tjedna bar jedanput doći na Zagrebački velesajam.