Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DOM ZA STARIJE OSOBE TRNJE

Reagiranje: Preminuli arhitekt Uhlik živio je u Domu za starije osobe Trnje više od deset godina. Netočno je da nije mogao nikoga vidjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Doma za starije osobe Trnje reagirali su na članak "Preminuo poznati arhitekt Josip Uhlik: 'Dobio je koronu u domu za starije i umro. Dvije godine nije mogao vidjeti obitelj'".

Iz Doma za starije osobe Trnje uputili su zahtjev za ispravak netočnih inforrnacija objavljenih na portalu dnevnik.hr od 7. studenog 2021. godine, pod naslovom: Preminuo poznati arhitekt Josip Uhlik: "Dobio je koronu u domu za starije i umro. Dvije godine nije mogao vidjeti obitelj", čiji je autor S.Ke.

Pročitajte i ovo Fadil Novalić Sam potvrdio vijesti Bivši premijer BiH ide u zatvor na četiri godine: Zlouporabio je položaj pri nabavi respiratora Ilustracija prodor koronavirusa Obustavljena istraga! Osoblje Doma za starije i nemoćne u Splitu nije krivo za 18 smrtnih slučajeva

Ispravak prenosimo u cijelosti.

"U članku se navodi kako je pokojni gospodin Josip Uhlik živio u domu dvije godine, što je netočno. Gospodin Uhlik je u Dornu za starije osobe Trnje živio više od deset godina. Također, u članku piše kako "zbog koronavirusa i strogih rnjera nije viđao obitelj već samo zaposlenice tog doma", što je također neistinito. Dom za starije osobe Trnje od početka epidemije postupa prerna uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nastavnog zavoda Andrija Štampar za sprječavanje i suzbijanje epidernije COVID-19 za pružatelje socijalne usluge smještaja za starije osobe i osobe s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi.

Prerna tim uputama posjete korisnicima dozvoljene su od 08.05.2020. godine. Korisnicima je, također, dopušten izlazak iz ustanove i odlazak u obitelji. Svo vrijeme trajanja pandemije korisnicima je omogucen kontakt s obitelji putem videopoziva.

Netočan je navod ožalošćenog rođaka kako gospodin "nije mogao vidjeti nikoga, pa ni svog sina, osirn navodno dvije sestre koje bi mu donosile hranu u apartrnan. A onda dobije koronu u tom domu i uz njihove propusnice i cijepljenje i sulude mjere kao u zatvoru". U skrbi za korisnike doma, pa tako i pokojnog gospodina Uhlika, uključeni su socijalni radnici, njegovatelji, medicinske sestre, liječnica, servirke i spremačice, a ne sarno "dvije djelatnice" kako se navodi u
članku. Procijepljenost korisnika i djelatnika je vrlo visoka, no unatoč velikim naporima svih korisnika i djelatnika od samog početka pandernije, nažalost ulazak virusa nije moguće u potpunosti spriječiti. Omogućene su posjete korisnicima, korisnici izlaze izvan ustanove, međusobno se posjećuju, često idu na preglede u bolnice, što također predstavlja određeni rizik.

Ovim putem izražavamo svoje žaljenje što je novinar ili novinarka ovog portala iznijela neprovjerene inforrnacije i nije kontaktirala i provjerila subjektivno iznesene insinuacije navodnog rodaka od strane Doma za starije osobe Trnje ili osnivača doma, koji je Grad Zagreb.

Pokojni gospodin Uhlik nije svojim radom ostavio neizbrisiv trag sarno u krugovima svojih kolega arhitekata i postao trajno prisutan u našem gradu kroz svoje radove, već je ostavio i neizbrisiv trag u Domu za starije osobe Trnje gdje ćemo ga pamtiti kao skromnog i dobrodušnog gospodina koji je uvijek naglašavao koliko je zadovoljan i zahvalan na kvaliteti života koju je imao u ovom Domu.

Radi točnog inforrniranja javnosti, a sukladno Zakonu o medijima, član 41., molim da objavite gornji ispravak u cijelosti", navedeno je u dopisu koji potpisuje Domagoj Kronstein, ravnatelj Doma za starije osobe Trnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene