Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Topovnjača Vukovar plovi na Sredozemlje

Hrvatski vojnici isplovili u more problema - borbu protiv terorizma, krijumčarenja i ilegalnih radnji

Danas je ispraćen prvi hrvatski brod koji će sudjelovati u NATO operacijama (Foto: Dnevnik.hr) - 5
Danas je ispraćen prvi hrvatski brod koji će sudjelovati u NATO operacijama (Foto: Dnevnik.hr) - 5 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Danas je ispraćen prvi hrvatski brod koji će sudjelovati u NATO operacijama (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Danas je ispraćen prvi hrvatski brod koji će sudjelovati u NATO operacijama (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Danas je ispraćen prvi hrvatski brod koji će sudjelovati u NATO operacijama (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Danas je ispraćen prvi hrvatski brod koji će sudjelovati u NATO operacijama (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Foto: DNEVNIK.hr Danas je ispraćen prvi hrvatski brod koji će sudjelovati u NATO operacijama (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Danas je ispraćen prvi hrvatski brod koji će sudjelovati u NATO operacijama (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Danas je ispraćen prvi hrvatski brod koji će sudjelovati u NATO operacijama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Danas je ispraćen prvi hrvatski brod koji će sudjelovati u NATO operacijama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +1 Danas je ispraćen prvi hrvatski brod koji će sudjelovati u NATO operacijama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/6 >>
Iz splitske vojne luke u Lori u ponedjeljak je ispraćen prvi hrvatski brod koji će sudjelovati u NATO operacijama. Operativno će pomagati snagama koje se bore protiv terorizma, krijumčarenja ljudi i ilegalnih radnji na moru. Topovnjača Vukovar plovi na Sredozemlje s 33 člana posade. Na ispraćaju je bio i ministar obrane, ali, naravno, i obitelji te prijatelji posade koja odlazi u ovu važnu misiju.

Hrvatska zastava pored NATO zastave prvi put u povijesti je baš na brodu s imenom grada heroja. Trideset i tri vojnika i člana posade topovnjače Vukovar su nakon tri mjeseca vježbe i obuke u splitskoj vojnoj luci spremno čekali na polazak .

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Vojnici, ilustracija Važnost suradnje Sabor potvrdio sudjelovanje hrvatske vojske u više misija NATO-a i EU

Ministar obrane RH Damir Krstičević ističe da je ovo velik dan zbog prve međunarodne misije uz NATO brodove. “Nijedna zemlja danas se ne može sama nositi s osiguravanjem sigurnosti, zato moramo nastaviti surađivati s partnerskim zemljama, zajedno smo jači“ kaže Krstičević.

Zapovjednik kontigenta Nikola Bašić objasnio je što će raditi u misiji Sea guardian, Čuvar mora. “Izviđat ćemo, razmjenjivati informacije“ kaže Bašić. Da će izviđati i razmjenjivati informacije od Malte, Sicilije, Krete, do Sardinije nadodao je poručnik fregate Dino Čobo.

Iako neće biti odsutni dugo, nekih dva i pol tjedna, odlazak u vojnu misiju na Sredozemlje u ovom turbulentnom vremenu čast je, ali i izazov. Vojnike su ispratili obitelji i prijatelji.

Brod Vukovar i mornari ispraćeni su dobrim željama i trubljenjem svih vojnih brodovi u luci. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene