Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve ide prema planu

Isporučeno 80 policijskih vozila u sklopu priprema za pristup Schengenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu priprema za pristupanje Hrvatske Schengenskom sustavu u petak je zagrebačkoj Policijskoj akademiji isporučen novi kontigent od 80 vozila namjenjenih čuvanju državne granice.

Ključeve novih 80 opel astri s policijskim obilježjima predao je graničnim policajcima glavni ravnatelj policije Vlado Dominić. Vozila, vrijedna nešto više od 1,1 milijun eura, nabavljena su u sklopu projekta Schengen Facility Found.

Pročitajte i ovo Ilustracija Olakšana putovanja Rumunjska i Bugarska s postigle dogovor s EU-om: "Ulazimo u schengenski prostor!" Slika nije dostupna Održana svečanost Milanović na Danu policije: Za dvije godine apliciramo za 'schengen'

Riječ je o jednom od najvećih projekata koji doprinosi ispunjavaju preporuka i standarda za ulazak Hrvatske u Schengenski prostor, izvijestio je MUP na svojim internetskim stranicama.

Preko tog Schengenskog instrumenta ranije je isporučeno 110 vozila i tehnička oprema, a do srpnja se očekuje isporuka 50 terenskih vozila i razne tehničke opreme. Vrijednost svih 240 vozila iznosi nešto više od šest milijuna eura.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Nebojša Kirigin izjavio je novinarima da se sav novac iz projekta Schengen Facility Found troši prema planu i da će do 23. srpnja 2016. sva sredstva biti potrošena u skladu sa pravilima.

Upitan kako teku pripreme za pristup Schengenu, Kirigin je najavio da će nakon 1. srpnja stići upitnik o schengenskoj evaluaciji, a rok za odgovore je do 31. kolovoza. "Pitanja su manje-više poznata i u punom jeku su pripreme odgovora", rekao je Kirigin.

Najavio je da će za 10 do 15 dana biti završen Tranzitni prihvatni centar za strance u Trilju, dok se završetak Tranzitnog centra za prihvat stranaca u Tovarniku očekuje na jesen. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene