Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troje oslobođeno

Irska: Hrvatski državljanin ostaje u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski državljanin uhićen u Irskoj ostaje u pritvoru.

Tri osobe, od njih sedam koje su u utorak u Irskoj uhićene za navodno planiranje ubojstva švedskog karikaturista Larsa Vilksa, a među kojima je i jedan hrvatski državljanin, u petak su puštene, javila je agencija France presse navodeći irsku policiju. Dvije žene i jedan muškarac pušteni su na slobodu nakon tri i pol dana ispitivanja. Policija navodno priprema dosjee koje će o njima proslijediti tužiteljstvu što znači da bi se naknadno mogle suočiti s optužbama, pojasnili su izvori iz policije. France presse ne navodi tko je od sedam uhićenih pušten na slobodu, a po web stranici irske televizije RTE iz pritvora je pušteno dvoje Alžiraca, te jedna Libijka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez težih ozljeda Moskva: Hrvatski državljanin napadnut u razbojstvu Slika nije dostupna Uhićen osumnjičenik za ranjavanje hrvatskog državljanina

>> Među atentatorima u Irskoj uhićen i Hrvat

Po irskom zakonu, osumnjičeni mogu biti zadržani u pritvoru najviše sedam dana, bez podizanja optužnice. Lars Vilks je 2007. u jednom listu u švedskom Orebrou objavio karikaturu islamskog proroka Muhameda s psećim tijelom, zbog čega je teroristička mreža Al Kaida za njegovu glavu raspisala 100.000 dolara nagrade. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene