Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski državljanin uhićen u Irskoj ostaje u pritvoru.


Tri osobe, od njih sedam koje su u utorak u Irskoj uhićene za navodno planiranje ubojstva švedskog karikaturista Larsa Vilksa, a među kojima je i jedan hrvatski državljanin, u petak su puštene, javila je agencija France presse navodeći irsku policiju. Dvije žene i jedan muškarac pušteni su na slobodu nakon tri i pol dana ispitivanja. Policija navodno priprema dosjee koje će o njima proslijediti tužiteljstvu što znači da bi se naknadno mogle suočiti s optužbama, pojasnili su izvori iz policije. France presse ne navodi tko je od sedam uhićenih pušten na slobodu, a po web stranici irske televizije RTE iz pritvora je pušteno dvoje Alžiraca, te jedna Libijka.

Vezani članci Pravopis KVIZ koji će otkriti koliko stvarno poznajete hrvatski jezik: Razlika između ije i je mnogima zadaje glavobolje Slika nije dostupna Osumnjičeni za šverc kokaina ratovao je protiv Hrvatske

>> Među atentatorima u Irskoj uhićen i Hrvat

Po irskom zakonu, osumnjičeni mogu biti zadržani u pritvoru najviše sedam dana, bez podizanja optužnice. Lars Vilks je 2007. u jednom listu u švedskom Orebrou objavio karikaturu islamskog proroka Muhameda s psećim tijelom, zbog čega je teroristička mreža Al Kaida za njegovu glavu raspisala 100.000 dolara nagrade. (Hina)