Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki problem

Invazija divljih svinja u hrvatskom turističkom raju: Bez straha prilaze kućama i uništavaju sve pred sobom

Invazija divljih svinja (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Invazija divljih svinja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Invazija divljih svinja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Invazija divljih svinja (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Invazija divljih svinja (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Rovinj muku muči s divljim svinjama. U obližnjem ornitološkom rezervatu ima ih na desetke. Prilaze kućama, uništavaju loze i povrće. Za sobom ostavljaju golemu štetu. Bez straha, uglavnom rano ujutro i navečer, haraju po vrtovima i uništavaju sve pred sobom.

Obitavaju u rezervatu, ali i obližnjim šumama. Njihova je invazija, kaže nam lovac, posljedica zabranjenih lovačkih aktivnosti.

Pročitajte i ovo Divlje svinje u Rovinju - 1 kuda idu divlje svinje? Jedan od najvećih aduta hrvatskog turizma muku muči s opasnom divljači koja napada i ljude: ''Čim se spusti mrak, evo i njih'' Slika nije dostupna Desetak svinja Na kružnom toku u Rovinju snimili divlje društvo koje uživa u travi: "Mislili smo da je skrivena kamera"

"Da su nam dozvolili da izvršimo sanitarni lov koji je bio planiran i dogovoren u siječnju svega toga ili ne bi bilo ili ako bi bilo, bi bilo vrlo malo", govori predsjednik lovačkog društva u Rovinju, Franko Udovičić.

"Sada smo propustili taj period kada bi mogli napraviti sanitarni lov, dakle to ćemo moći tek u jesen, a još uvijek nismo dobili sve suglasnosti", govori gradonačelnik Rovinja, Marko Paliaga.

Suglasnost koju traže trebala bi doći od ministarstva zaštite okoliša i energetike jer je riječ o zaštićenom području.

"Lov se nije dogodio jer je neki neodgovorni pojedinac da bi naštetio nama ili ne znam kome bacio šaku kukuruza na to područje od 180 hektara i pozvao višu inspektoricu zaštite okoliša", govori Udovičić.

Inspektorica je zbog hranjenja svinja na zabranjenom području zabranila lov.

Na rješenje o zabrani uložena je žalba i postupak se, kako javlja ministarstvo rješava pri drugostupanjskom tijelu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene